0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Boste letos na dopustu zdravi ali bolni?

Boste letos na dopustu zdravi ali bolni?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste imeli pred dopustom ogromno dela in jasno je bilo treba v službi zaključiti določene obveznosti, projekte? Morda ste delali več tudi zaradi odsotnosti vaše sodelavke ali sodelavca?
In poskrbeti je bilo treba še za otroke, saj se je šola že zaključila, jim skuhati kosilo…
Da ne omenjam vsega pakiranja, pranja, nakupovanja, kar nas seveda čaka predno gremo na dopust. Mi običajno kampiramo, kar pomeni še dodatno en kup opreme, ki jo na milimetre zbašemo v avto, tako da ne ostane prostora niti za eno banano haha.
Priprave na dopust znajo biti tako stresne, da bi jih vsaj jaz, z veseljem preskočila.
Zadnji dan pakiraš pozno v noč, vstati je treba zgodaj, da na cesti ne bo gneče, tistih nekaj ur, ki bi morale biti namenjene spanju, pa jasno ne moreš zaspati, ker se ti po glavi podijo raznorazne skrbi, če si ja vse vzel...

Naše telo dela na polno, prepojeno je z kortizolom, hormonom stresa. Kortizol pripravi telo na akcijo, da se lahko odziva stresni situaciji primerno.
Kortizol zavira imunski odziv in aktivacijo nekaterih imunskih celic, spodbuja osteoporozo, zvišuje krvni tlak, skratka pripravi nas na takojšnjo akcijo. Beži zdaj!

Včasih smo bili v stresni situaciji npr., ko smo videli divjo žival in smo morali bežati. Stres se je pojavil, ko smo bili na varnem, stresa ni več bilo.


Danes pa smo v stresnih situacijah non stop. Majhni otroci, ki potrebujejo našo pozornost, čustveni stres s partnerjem, nezadovoljstvo in pretirano dela v službi, popoldanske aktivnosti otrok, spuščanje obrokov in rekreacije, povečano pitje kave,… Vsaj na moje opažanje družbe, vidim, da je žal tako.
Naše telo se bori in trudi zdržati vse te stresne situacije.

Kot smo rekli, še stresno pakiranje na dopust in potem končno dopust, ko si lahko oddahnemo od službe, otroci imajo družbo in mi se lahko končno malo sprostimo.
In tako reče tudi naše telo: »Končno imam nekaj časa, da lahko dam iz sebe ven ves stres in toksine, ki smo jih pridno nabirali. Kaj ni lepšega, da se lahko zdaj, ko imam končno malo miru znebim vse nesnage, ki se je nekaj mesecev kopičila v meni? Pa še sonce in morje mi bosta pri tem pomagala.«

Pojavi se telesna temperatura, kašelj, skratka, naše telo se razstruplja, zbolimo. Jasno, ko pridemo iz dopusta, mora biti pripravljeno na novo pošiljko stresa in bremen. Pa to nima nič veze s Covidom…

Da bi se pripravili na dopust in okrepili naše telo, da bomo lahko resnično uživali in se z veseljem vrnili na delo, moramo poskrbeti za svoj imunski sistem predno gremo na dopust.

Vsaj mesec dni prej priporočam vsakodnevno jemanje liposomskega C vitamina, ter probiotikov. Imunski sistem je doma v črevesju, tako da poskrbimo, da bo naše telo pripravljeno in da se bo lahko lažje soočalo s stresnimi situacijami pred dopustom.
Jaz na dopust vedno vzamem s seboj domačo lekarno, v kateri je liposomski C vitamin, probiotik in hidrolat divjega origana, ki odlično pomaga pri kašlju, pri prehladih, 

uporabljamo ga lahko vsak dan po umivanju zob, saj v ustih uniči vse skrbi bakterije, ki bi lahko povzročale angino, prehlad, itd. Če imate v družini najstnika, pa odlično pomaga kot tonik proti mozoljem.

Vedno nam pride prav ta naša domača lekarna, če je ne rabimo sami, pa jo zagotovo rabimo za kakšnega od prijateljev, s katerimi smo skupaj na dopustu.

Poskrbimo letos dovolj zgodaj, da pripravimo naš imunski sistem, da bomo na dopustu res uživali.
Saj veste, vse je odvisno od nas samih.

Srečno.


Pripravil: Ekipa Ekolife Natura


Nazaj na seznam

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija