Čemaževe palačinke - izvrstna ideja za praznično mizo ali pa za dan, ko si želimo palačink na malce drugačen način
Pocrkljajmo se s čemaževimi palačinkami, ki vključujejo eno najbolj zdravih spomladanskih rastlin!

Vabimo vas, da se pocrkljate s specialiteto naše Tajče, in sicer s ČEMAŽEVIMI PALAČINKAMI.
Zagotovo ste si ga že uspeli nabrati in pripraviti malo zaloge in čemaževih shrankov. Tokrat vas vabimo, da jih preizkusite v odlični kombinaciji z ajdovimi palačinkami.
Za palačinke boste potrebovali (cca 6 palačink):
- 300 ml vode
- 140 g ajdove moke
- 1 jedilno žlico chia semen
- ¼ žličke himalajske soli
- Poper, muškatni orešček
- Kokosovo olje za peko
Priprava: vse sestavine razen olja zmešamo skupaj (v mešalniku), pustimo stati pol ure in nato spečemo palačinke na kokosovem olju.
Za namaz uporabimo čičerikin namaz s čemažem (namaz pripravimo iz zmletih 100 g kuhane čičerike, 3 žlice limoninega soka, sol, poper, 2 stroka česna, 2 pesti svežega čemaža ali žlica vloženega čemaža).
Vsako palačinko namažemo z namazom in po sredini palačinke razporedimo narezan paradižnik, kar jih bo spremenilo v svež, lahkoten obrok. Zavijemo in uživamo!
Namig: preostanek namaza shranimo v kozarček in nas bo počakal v hladilniku vsaj en teden.
Recept je iz knjige naše Tajče: 99 slastnih Tajčinih receptov
Pripravila: ekipa Ekolife natura