0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Na dopustu zdravi in polni energije

Na dopustu zdravi in polni energije

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste na dopustu, ko bi se radi spočili, zboleli?
Običajno imamo pred dopustom ogromno dela, v službi je potrebno zaključiti določene obveznosti, projekte, nekateri smo v stresu tudi zaradi najstnikov, ki jim šola ni na prvem mestu in nas skrbi ali bomo lahko vsi uživali poletje brez dodatnega učenja.
Poskrbeti je potrebno tudi za poletno varstvo mlajših šolarjev, skratka vsi komaj čakamo, da pride čas dopusta, ko se bomo lahko sprostili in uživali ter malce pustili skrbi ob strani.

Meni je čas pred dopustom stresen, potrebno je vse oprati, spakirati, nakupovati, skratka ogromno imam dela pred dopustom. Mi običajno kampiramo, kar pomeni še dodatno en kup opreme, ki jo zbašemo v avto do zadnjega milimetra, tako da ne ostane prostora niti za eno malo banano haha.
Priprave na dopust znajo biti tako stresne, da bi jih vsaj jaz, z veseljem preskočila.

Zadnji dan pakiraš pozno v noč, vstati je treba zgodaj, da na cesti ne bo gneče, tistih nekaj ur, ki bi morale biti namenjene spanju, pa jasno ne moreš zaspati, ker se ti po glavi podijo raznorazne skrbi, če si ja vse vzel...

Naše telo dela na polno, prepojeno je s kortizolom, hormonom stresa. Kortizol pripravi telo na akcijo, da se lahko odziva stresni situaciji primerno.
Kortizol zavira imunski odziv in aktivacijo nekaterih imunskih celic, spodbuja osteoporozo, zvišuje krvni tlak, skratka pripravi nas na takojšnjo akcijo. Beži zdaj!

Včasih smo bili v stresni situaciji npr., ko smo videli divjo žival in smo morali bežati.

Ko smo bili na varnem, stresa ni bilo več.


Danes smo neprestano v stresnih situacijah. Majhni otroci, ki potrebujejo našo pozornost, čustveni stres s partnerjem, nezadovoljstvo in pretirano dela v službi, popoldanske aktivnosti otrok, posledično izpuščamo obroke in rekreacijo, povečamo pitje kave,…

Naše telo se bori in trudi zdržati vse te stresne situacije.

In, ko se končno lahko sprostimo, reče tako tudi naše telo: »Končno imam nekaj časa, da lahko dam iz sebe ven ves stres in toksine, ki smo jih pridno nabirali. Kaj ni lepšega, da se lahko zdaj, ko imam končno malo miru znebim vse nesnage, ki se je nekaj mesecev kopičila v meni? Pa še sonce in morje mi bosta pri tem pomagala.«


Pojavi se telesna temperatura, kašelj, skratka, naše telo se razstruplja, zbolimo.

Jasno, ko pridemo iz dopusta, mora biti pripravljeno na novo pošiljko stresa in bremen.

Da bi se pripravili na dopust in okrepili naše telo, da bomo lahko resnično uživali in se z veseljem vrnili na delo, moramo poskrbeti za svoj imunski sistem predno gremo na dopust.

Vsaj mesec dni prej priporočam vsakodnevno jemanje naslednjih liposomskih dodatkov; C vitamina, D vitamina, ter glutationa. Prednost liposomskih izdelkov je, da naše telo resnično uporabi, kar zaužijemo, saj gre za dostavo direktno v celico in odlično absorpcijo.

Kot zanimivost naj povem, da imajo v tropskih krajih veliko pomanjkanje D vitamina, saj se vsi skrivajo pred soncem. Če tudi vi večino časa preživite v zaprtih prostorih, v avtu in se ne izpostavljate soncu, vam svetujemo uporabo liposomskega D vitamina, ki je poleg C vitamina najpomembnejši za dober imunski sistem.

Glutation je najmočnejši antioksidant, nepogrešljiv pri razstrupljanju telesa, istočasno je sposoben loviti in izločati številne nevarne toksine iz telesa. Veliko se ga porabi kadar smo pod stresom, ko se nepravilno prehranjujemo, smo utrujeni, izčrpani, bolni, jemljemo zdravila… Kadar glutationa primanjkuje, pa se pojavi tudi nespečnost.


Poskrbimo letos dovolj zgodaj, da pripravimo naš imunski sistem, da bomo na dopustu res uživali.
Saj veste, vse je odvisno od nas samih.

Srečno.

Tajča Pavček


Nazaj na seznam

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija