0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Pomladimo in razstrupimo svoje telo z regratovo solato in ostalimi regratovimi pripravki!

Izkoristimo obdobje regrata za odlično razstrupljevalno kuro in prebujanje našega telesa po zimskem obdobju

Pomladimo in razstrupimo svoje telo z regratovo solato in ostalimi regratovimi pripravki!

Začela se je sezona prvih divjih rastlin, ki so odlične za naše telo in jih s pridom lahko uporabimo za čiščenje / razstrupljanje in prebujanje našega telesa po zimskem obdobju. 

Med njimi kraljuje regrat, ki ga je te dni na travnikih okoli nas vse polno in kar vabi k nabiranju ter okusni in zelo zdravi regratovi solati! Regrat je znan po svoji visoki vsebnosti vitaminov in rudnin in velja za zelo hranilno rastlino. Je zelo okusna in zdrava popestritev našega jedilnika in z njegovim uživanjem si lahko krepimo zdravje. 

Listi regrata vsebujejo fruktozo, inulin, grenčino, fenolno kislino in sterole, flavonoide, kalijeve snovi in kumarine. Vsebuje tudi vitamine A (ima ga več kot na primer korenje!), B in C, veliko kalija in drugih mineralov. Uživanje bo koristno vplivalo na vašo prebavo in pomagalo pri krepitvi jetrne funkcije, pa tudi pri presnavljanju maščob, delovanju živčevja… Regrat vam bo pomagal pri odvajanju vode iz telesa in čiščenju organizma, …  Regrat ima toliko dobrih lastnosti, da si ga z lahkoto lahko privoščite po mili volji! Sončni vikend je pa kot nalašč, da si ga naberete malo na zalogo! 

REGRATOVA SOLATA 

Najbolj priljubljen je v zgodnje pomladanskem času v obliki krepčilne solate. Privoščite si ga veliko skledo, zraven pa narežite kakšno trdo kuhano jajce, krompir ter zabelo. Idealna malica ali lažje kosilo, ki vas bo okrepilo in pomagalo pri razstrupitvi telesa!

REGRATOV PESTO  

Nabrane čiste in oprane liste regrata zmeljemo v mešalniku ali spasiramo v paličnem mešalniku z dodatkom soli in nekaj olja. Zelo okusen dodatek bo tudi kakšno orehovo ali lešnikovo jedrce. Shranite v čist kozarček v hladilniku. To je odličen dodatek omakam, testeninam ali pa namazom. 

REGRATOV NAMAZ  

Pripravite si enostaven namaz iz nabranega regrata, ki ga spasirate skupaj z nekaj kuhanimi jajčki, domačo skuto, kančkom olja in soli, svežim česnom in poprom. Odlično bo teknil na domačem kruhu ali hrustljavimi popečenimi kosi kruha. 

REGRATOV ČAJ  

Osnova zanj so posušeni listi regrata, ki jih spomladi že lahko posušite na prostem na doma narejeni sušilnici ali pa jih lepo razporedite na ravno površino, ki je čimbolj nedotaknjena in pustite, dokler se ne posušijo. Prav tako lahko posušite regratove korenine, ki se tudi uporabljajo za čaj. 

Čaj pripravimo iz 4-10 gramov (ena pest) posušenih listov, ki jih poparimo, ali pa iz 2-8 gramov posušenih korenin, ki jih poparimo ali prevremo. Čaj lahko pijemo do 3-krat na dan. 

Regrat sodi v naše ljudsko izročilo, saj so ga priporočale in uživale že naše babice ter naši predniki nasploh. Zato se le podajte v naravo, izkoristite sončen dan in si ga naberite nekaj za svoje zdravje in kot idealno pomladansko krepčilo!


Nazaj na seznam

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija