0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Prvi poletni dan in poletni izziv: Napravite si svojo listo super stvari, ki jih boste počeli to poletje

Preverite naš seznam odličnih idej, ki se jih lahko lotite to poletje in naj vas navdihne, da dodate še kakšno svojo

Prvi poletni dan in poletni izziv: Napravite si svojo listo super stvari, ki jih boste počeli to poletje

Nekaj je v poletju, da kar samo izvabi življenje iz nas, kajne? No, ti sončni dnevi s toplim vetričem so spet tu z nami (po napornih dveh letih) in seveda boste iskali zabavne aktivnosti in zanimive stvari za nagajive poletne dni.

Poleg sončenja, hoje v teh ljubkih sončnih oblekicah in puščanja peska skozi prste na nogah (če imate srečo, da ste na plaži), obstaja še nekaj drugih zabavnih idej, ki jih lahko dodate na svoj poletni seznam.

 ✦ Pojdite v zabaviščni park

✦ Naberite gozdne jagode, robide  in borovnice

✦ Poskusite novo hrano

Ste že kdaj poskusili divjo hrano? S tem mislimo na divja zelišča, ki jih najdemo na travniku, v gozdu,… Z njihovim dodatkom se lahko pripravi odlična juha, solata, polpeti,…  Lahko pa se divja zelišča posuši in uporablja kot zdravilni čaj. 

Lahko preizkusite tudi kakšno sadje, zelenjavo ali jed, ki je še nikoli niste. Za nekaj zabavnih idej pojdite na bližnjo tržnico, presenečeni boste kaj vse se nudi,  nato pa pojdite ven in poskusite nekaj novega. Nikoli ne veste, morda boste naleteli na slastne dobrote, za katere morda nikoli ne bi slišali, če ne bi bili pustolovski pri svoji hrani.

✦ Udeležite se koncerta na prostem

✦ Nahranite račke na bližnjem bajerju 

Nikakor ne s kruhom, ki jim škodi. Ker jim v ribnik verjetno ne boste nosili rib ali žuželk, je sveža in naravna hrana dobra izbira kot vir vitaminov in mineralov za račke. Ponudite jim lahko najbolje zelenjavo (solata, korenje, kumarice, zelje, pesa, paprika) ali malce sadje (jabolka, banana, breskev, lubenica melona, grozdje).

✦ Gojite zeliščni vrt

Vrtnarjenje je lahko zelo zabavno in gojenje lastnih zelišč je odličen način za spodbujanje zdravega življenjskega sloga in tega naučite tudi svoje otroke. Zagotovo jih bo navdušilo kopati zemljo in saditi semena, gojiti sadike in jih zalivati. Ne potrebujete veliko prostora in posoda za sajenje je lahko karkoli, od lesenega zaboja do kozarca od kislih kumaric, do stare gume.

Ne pozabite pa posušiti zelišč, da jih boste lahko čez leto uporabljali v obliki čaja ali zelišč.

✦ Naredite si plažo na domačem vrtu

✦ Privoščite si piknik

Zapakirajte tradicionalno pleteno košaro s svojo najljubšo hrano za piknik in uživajte v pogostitvi, naravi ter predvsem družbi . 

✦ Bodite 24 ur brez interneta, radia ali televizije

✦ Odpravite se na potovanje

Izberite mesto na zemljevidu, sedite v avto in se samo vozite. Na tem svetu je zelo malo dejavnosti, ki so tako zabavne in tako vznemirljive, kot se odpraviti na potovanje sami ali s svojimi najboljšimi prijatelji.

Naredite seznam vseh stvari, ki bi jih radi počeli na poti. Samo pojdite in se zabavajte. Odprta cesta kliče!


Pripravila: Alma, Ekolife naturaNazaj na seznam

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija