0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Razumevanje liposomske dostave direktno v celico

Na enostaven in razumevajoč način vam bomo opisali liposomsko tehnologijo in zakaj je le ta tako učinkovita.

Razumevanje liposomske dostave direktno v celico

Nenehno smo bombardirani z novimi informacijami o najnovejši in najboljši tehnologiji, ki nam lahko olajša življenje. Če ste bili v koraku z novostmi, ste zagotovo slišali za liposomski sistem dostave hranil, vitaminov in mineralov direktno v celico. 

Na enostaven in razumevajoč način vam bomo opisali liposomsko tehnologijo in  zakaj je le ta tako učinkovita.

Kaj je  liposom?

Slovarska definicija liposoma je "umetni mehurček, sestavljen iz enega ali več koncentričnih fosfolipidnih dvoslojev in se uporablja zlasti za dostavo mikroskopskih snovi telesnim celicam." Če ponovimo drugi del tega stavka, "primarna funkcija liposomov je dostaviti mikroskopske snovi v telesne celice'. V tem primeru govorimo o dostavi hranila celicam v našem telesu.

 

•     Hranilo: 

Hranilo je »snov, ki zagotavlja hrano, ki je bistvena za rast in vzdrževanje življenja«. Hranilo v liposomu na zgornji sliki je vitamin, mineral ali koencim, ki ga jemljete za izboljšanje kakovosti življenja. Pri jemanju katerega koli dopolnilnega izdelka je za vas verjetno pomembno, da v celoti izkoristite vsakodnevno jemanje. Sicer pa, kaj je smisel? Zato je sistem dostave, ki se uporablja za vnos hranil v vaše telo, enako pomemben kot dodatek, ki ga jemljete. Liposomska dostava je edinstvena zaradi fosfolipidnih dvoslojev ali hidrofilne glave in hidrofobnega repa, prikazanega na zgornji sliki in pojasnjenega spodaj.


•    Hidrofilna glava: 

Hidrofilno pomeni, da zlahka komunicira z vodo ali drugimi vodi podobnimi snovmi. To končno naredi hranilo visoko absorpcijsko, ko pride na pravo mesto.

•    Hidrofobni rep: 

Hidrofobna je nasprotje hidrofilne, odporna je na vodo in vodi podobne snovi. To ohranja hranilo zaščiteno in zagotavlja, da se ne veže na nič, česar se ne bi smelo.


Hidrofilna glava in hidrofobni rep skupaj delujeta, da najdeta pravo celico, v kateri se raztopita, in hranilo preneseta do končnega cilja. Ta sistem dostave poveča biološko uporabnost hranila v telesu. Prav tako zmanjša možnost izločanja hranil, ki jih redno jemljete. Na splošno se je izkazalo za zelo učinkovit način, da minerale, vitamine in koencime varno pripeljete tja, kamor morajo priti v vašem telesu.Prednosti liposomov:

✔ odlična absorpcija (vsrkavanje)

✔ dostava vitaminov/mineralov direktno v celico

✔ ohranijo zaščito celic pred poškodbami prostih radikalov

✔ kot nalašč za uporabnike visokih odmerkov

✔ uporaba BREZ želodčnih težav

✔ podpora splošnemu zdravju - na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje

✔ proizvedeni v Evropi


Pripravila: Alma , Ekolife natura d.o.o.Nazaj na seznam

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija