0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Tajčini recepti: bučni čolnički

Ob svetovnem dnevu vegetarijanstva z vami delimo čudovit recept, ki ga je pripravila naša Tajča, vključuje pa zelenjavo, ki je je trenutno v obilju – slastne bučke. Pripravljali bomo bučne čolničke!

Tajčini recepti: bučni čolnički

Jedi iz bučk so ne samo dobre, so tudi izjemno zdrave, zato je prav, da si jih v obdobju, ko jih je na voljo obilo, zares privoščimo in uživamo v polnih okusih.

Čas priprave in kuhanja: 35 minut

Sestavine (za štiri osebe)

  • 4 bučke (1 na osebo)
  • 3 stroki česna
  • 1 čajna žlička kokosovega olja
  • 1 riževa smetana 250 ml (lahko tudi navadna kisla smetana)
  • 100 g veganskega ali navadnega sira za posip
  • 3 jedilne žlice mletih mandljev
  • 3 jedilne žlice surovih arašidov
  • Začimbe: himalajska sol, timijan, rdeča paprika, poper, bazilika
  • Olivno olje za premaz čolničkov


Priprava:


  • Bučke razpolovimo in jih čimbolj izdolbemo, tako da dobimo čolničke. Izdolbeno maso na drobno narežemo.
  • V pekač položimo papir za peko, bučke s prsti premažemo z malce oljčnega olja, jih položimo na papir za peko ter pečemo 15 minut pri 175 stopinj
  • Medtem, ko se bučke pečejo, na kokosovem olju prepražimo strt česen, nato dodamo na drobno narezane bučke (izdolbeno maso). Solimo in dušimo pet minut.
  • Dodamo surove arašide, ki jih po želji še malce narežemo in dušimo še pet minut.
  • Na koncu dodamo riževo smetano, zmlete mandlje in vse začimbe
  • Posebej nastrgamo sir.
  • Iz pečice vzamemo pekač z rahlo popečenimi bučkami in jih nadevamo. Na koncu potresemo nastrgan sir po vsaki polovički. Pečemo še 15 minut pri 175 stopinj.

Dober tek vam želimo!

Namig: Tajčino knjigo lahko tudi kupite v naši spletni trgovini >>


Nazaj na seznam

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija