Tajčini recepti: bučni čolnički
Ob svetovnem dnevu vegetarijanstva z vami delimo čudovit recept, ki ga je pripravila naša Tajča, vključuje pa zelenjavo, ki je je trenutno v obilju – slastne bučke. Pripravljali bomo bučne čolničke!

Jedi iz bučk so ne samo dobre, so tudi izjemno zdrave, zato je prav, da si jih v obdobju, ko jih je na voljo obilo, zares privoščimo in uživamo v polnih okusih.
Čas priprave in kuhanja: 35 minut
Sestavine (za štiri osebe)
- 4 bučke (1 na osebo)
- 3 stroki česna
- 1 čajna žlička kokosovega olja
- 1 riževa smetana 250 ml (lahko tudi navadna kisla smetana)
- 100 g veganskega ali navadnega sira za posip
- 3 jedilne žlice mletih mandljev
- 3 jedilne žlice surovih arašidov
- Začimbe: himalajska sol, timijan, rdeča paprika, poper, bazilika
- Olivno olje za premaz čolničkov
Priprava:
- Bučke razpolovimo in jih čimbolj izdolbemo, tako da dobimo čolničke. Izdolbeno maso na drobno narežemo.
- V pekač položimo papir za peko, bučke s prsti premažemo z malce oljčnega olja, jih položimo na papir za peko ter pečemo 15 minut pri 175 stopinj
- Medtem, ko se bučke pečejo, na kokosovem olju prepražimo strt česen, nato dodamo na drobno narezane bučke (izdolbeno maso). Solimo in dušimo pet minut.
- Dodamo surove arašide, ki jih po želji še malce narežemo in dušimo še pet minut.
- Na koncu dodamo riževo smetano, zmlete mandlje in vse začimbe
- Posebej nastrgamo sir.
- Iz pečice vzamemo pekač z rahlo popečenimi bučkami in jih nadevamo. Na koncu potresemo nastrgan sir po vsaki polovički. Pečemo še 15 minut pri 175 stopinj.
Dober tek vam želimo!
Namig: Tajčino knjigo lahko tudi kupite v naši spletni trgovini >>
Sijoča koža z vitaminom C
Zdravilni brinov sok - dobra pomoč pri sladkorni bolezni in prekomerni teži