0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Ekolife natura liposomski B kompleks, 150 ml

Ekolife natura liposomski B kompleks, 150 ml

Prehransko dopolnilo v obliki tekočine s sladilom B kompleks vsebuje vitamine skupine B: 1,2,3,5,6,7 in 12. -   ne vsebuje nanodelcev -   brez GMO -   primerno za vegane Preberite več

19,90
Na zalogi
Količina: 1
Količinski popusti
Količina Cena na kos Popust  
2 x 17,91€ 10 %
3 x 16,91€ 15 %

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija

Liposomski B kompleks Ekolife natura, 150 ml
Prehransko dopolnilo v obliki tekočine s sladilom

Tiamin (B1) ima vlogo pri delovanju srca. 

Riboflavin (B2) ima vlogo pri presnovi železa, ohranjanju vida in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. 

Niacin (B3) prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, normalnemu psihološkemu delovanju in ohranjanju zdrave kože. 

Pantotenska kislina (B5) ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov. Prav tako prispeva k umskim zmogljivostim. 

Vitamin B6 (piridoksin) ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov, nastajanju rdečih krvničk ter presnovi beljakovin in glikogena. 

Biotin (B7) prispeva k presnovi makrohranil. 

Folat (folna kislina, B9) prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, in ima vlogo pri delitvi celic, prispeva k sintezi aminokislin in k nastajanju krvi. 

Vitamin B12 (hidroxi kobalamin) pripomore:

  • k normalnemu metabolizmu, ki oskrbuje telo z energijo,
  • k normalnemu delovanju živčevja,
  • k normalnemu metabolizmu homocisteina,
  • k normalnim duševnim funkcijam,
  • k normalnemu tvorjenju rdečih krvničk,
  • k normalnemu delovanju imunskega sistema,
  • k blaženju utrujenosti in izčrpanosti.




Kaj so liposomi?

Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

Prednosti liposomov:
* odlična absorpcija (vsrkavanje)
* dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
* na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
* proizvedeni v Evropi

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:

  • liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)
  • ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)
  • Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.
  • Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorpcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.
  • ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.


Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.

Sestavine: voda, sladilo: ksilitol, emulgator: lecitin (sončnični), sredstvo za ohranjanje vlage:  glicerol; vitamin C (askorbinska kislina), vitamin B3 (nikotinamid), inozitol, konzervans: kalijev sorbat, vitamin B5 (pantotenska kislina), holin, aroma: ananasa, paraaminobenzojeva kislina (PABA), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6 (piridoksal-5-fosfat), vitamin B1 (tiamin HCI), vitamin B9 (folna kislina v obliki glukozaminove metiltetrahidrofolatne soli), vitamin B7 (D-Biotin), B12 (hidroksokobalamin), vitamin E (d-alfa tokoferol). 

Sestavine

Dnevni   odmerek

PDV % *

vitamin B1

1,1 mg

100 %

vitamin B2

1,4 mg

100 %

vitamin B3

16 mg

100 %

vitamin B5

5 mg

100 %

vitamin B6

1,5mg

100 %

biotin (B7)

0,05 mg

100 %

folna kislina

400 µg

100 %

vitamin B12

7,5 µg

300 %

vitamin C

45 mg

55 %

PABA

2,5 mg

 

inozitol

5 mg

 

holin

5 mg

 

 * odstotek priporočenega dnevnega vnosa (PDV)

Priporočeni odmerek: 1 x 5 ml ali v kozarcu vode ali soka popoldan ali zvečer. Pred uporabo pretresite.
Najbolj učinkovita je uporaba na prazen želodec ali eno uro po zaužitju hrane.

Opozorilo: Hraniti izven dosega otrok. Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Po odprtju hranite proizvod v hladilniku, ter ga porabite v dveh mesecih. Pred uporabo pretresite.

Primerno za vegane.

Kaj je prednost liposomskih vitaminov?
Prednost je predvsem v absorbciji. Liposomski vitamini se odlično absorbirajo in imajo takojšnjo učinkovitost.
Idealni so za vnašanje prehranskih dodatkov v telo, saj jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Ali lahko uporabljajo liposomske pripravke tudi sladkorni bolniki?

Seveda zakaj pa ne? Potreben je le upoštevati vnos ogljikovih hidratov v telo. Glede na to, da sladkorja v naših izdelkih ni, je potrebno upoštevati glikemični indeks ksilitola tam, kjer je uporabljen. (Ksilitol ima glikemicni indeks 7, saharoza 60-70) 

Ali se telo navadi na liposomske izdelke?

Kako se bo telo navadilo vitaminov?  Problem "navaditi se" lahko obstaja pri snoveh, ki jih telo samo proizvaja a jih zaradi vnosa v telo ne rabi več proizvajati. To bi bilo na teoretični ravni.
Vitaminov telo ne more proizvajati, zato jih mora dobiti s hrano. Rezistenca na vitamine ni znana (okoliščine v katerih bi telo potrebovalo vedno več vitaminov za normalno delovanje).

So liposomski izdelki primerni za otroke?
Ja, liposomski izdelki so primerni tudi za otroke od 2. leta dalje.

Ali imajo otroci radi liposomske vitamine?
Ja, otroci jih obožujejo.

Ali jih uporabljajo nosečnice in doječe mame?
Seveda, za nosečnice in doječe mame so liposomski vitamini zelo priporočljivi, saj telo v tem času potrebuje vitamine in minerale z odlično absorbcijo.

Ali lahko jemljem več vitaminov naenkrat?
Seveda, lahko jemljete več vitaminov hkrati. Lahko jih uživate nerazredčene, priporočamo pa, da nato spijete kozarec vode.

Kje hranimo liposomske vitamine po odprtju?
Po odprtju hranimo liposomske vitamine v hladilniku. 

V koliko časa jih moram porabiti?
Po odprtju jih porabimo v dveh mesecih. Po odprtju jih ves čas hranimo v hladilniku.

Ali lecitin v liposomih res obremenjuje jetra?

 Največ lecitina je v stročnicah, fižolu, sončničnih semenih…  Ali je slabo če poješ 2 krožnika fižola? Noben liposomski preparat ne obremenjuje jeter posebej. Lecitin jih ne, vitamin sam po sebi tudi ne,  saj to ni tuja ampak človeku lastna substanca. 

Ali je kalijev sorbat  v liposomih res škodljiv? 

Skoraj pozabljena vrsta sadja, ki se je tisočletja uporabljala in botanično izvira iz Azije, se pri nas imenuje Skorš, ki spada v višjo taksonomsko skupino Jerebik (tudi ta je zelo dobro poznana pri nas in se še vedno uporablja  za marmalade, sokove, žganja,…).

Skorš ali Sorbus domestica je rastlina iz katere so prvič izolirali sorbinsko kislino, ki se danes uporablja kot konzervans.

Kalijev sorbat, ni nič drugega kot sol sorbinske kisline. Kislina je slabo topna, njene soli pa so lahko topne in primerne za uporabo v prehranski industriji. Njena toksicnost je ocenjena na LD50=10g/kg telesne teže, kar je precej blizu običajne kuhinjske soli.

Torej, za sorbinsko kislino lahko trdimo, da je naravna in da je človek v stiku z njo že več tisoč let.
Para sorbinska kislina pa je lahko škodljiva za ledvica.

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija