0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Ekolife natura liposomski C+D+Cink, 21 vrečk x 5g

Ekolife natura liposomski C+D+Cink, 21 vrečk x 5g

Nepogrešljiv trojček za podporo imunskemu sistemu

Prehransko dopolnilo v obliki praška s sladili 1 vrečka vsebuje 1000mg vitamina C, 25mcg vitamina D3 in 15mg cinka.  V priročni TO-GO embalaži.  Preberite več

20,47 17,40
Na zalogi
Količina

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija

Liposomski vodotopni prašek vitamin C+D3+Cink, 21 vrečk x 5g,
Prehransko dopolnilo v obliki praška s sladili in okusom ananasa

  • 1 vrečka vsebuje 1000mg vitamina C, 25mcg vitamina D3, in 15mg cinka.
  • Nepogrešljiv trojček, ki pripomore k boljšemu imunskemu sistemu.
  • Priporočljiva uporaba pri večjih psihičnih in fizičnih naporih, pri pogostih ponavljajočih okužbah, pri intenzivnem ukvarjanju s športom in v sezoni prehladnih obolenj.


Vodotopni praški so praški, ki se enostavno raztopijo v vodi. Gre za priljubljeno obliko prehranskega dopolnila, pakiranega v dnevno odmerjenih vrečkah.


C  I o vitaminu C

Vitamin C ali askorbinska kislina sodeluje v številnih bioloških procesih. Naše telo ga ni sposobno proizvajati samo, zato ga moramo vnesti s primerno prehrano. Deluje kot antioksidant in tako telo ščiti pred prostimi radikali, ki neprestano nastajajo v telesu. Vitamin C sodeluje tudi pri tvorbi kolagena, ki je nujen za normalno delovanje žil, dlesni, kosti, hrustanca, kože in zob. Vlogo ima pri delovanju imunskega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, prispeva tudi k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin C pripomore k boljši absorpciji železa.

D3 I o vitaminu D 

Ali ljudsko sončni vitamin. Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorjem 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sposobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D. Vitamin D ima vpliv pri skoraj vseh kemičnih procesih v telesu in skoraj vse naše celice imajo receptorje za vitamin D.
Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Pomembno vlogo igra pri procesu celične delitve.

Cink I o cinku 

Cink je mineral s pomembno in raznovrstno vlogo v organizmu, prisoten je v vseh tkivih v telesu. Je nujen element za normalno rast in razvoj, kognitivne funkcije, ohranjanje plodnosti, celjenje ran in ustrezno delovanje imunskega sistema. Prispeva k ohranjanju zdravih kosti, vida, las, kože in nohtov.
Potrebe po cinku se lahko povečajo pri ljudeh s slabo absorpcijo hranil (prebavne bolezni), vegetarijancih (potrebe po cinku se lahko povečajo celo za 50 %, ker prehrana vsebuje več fitinske kisline, ki omejuje biorazpoložljivost cinka) in alkoholikih (etanol zavira absorpcijo cinka).  Potreben je za tvorbo DNK. Ima pomembno vlogo pri presnovi mikrohranil, maščobnih kislin in vitamina A. Tole ga potrebuje tudi za sintezo beljakovin.


Vitamin C ima vlogo pri:

  • delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej,
  • nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob,
  • delovanju imunskega sistema,
  • pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Vitamin C prispeva k:

  • normalnemu psihološkemu delovanju,
  • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • obnovi reducirane oblike vitamina E,
  • sproščanju energije pri presnovi,
  • delovanju živčnega sistema.

Vitamin C pripomore k povečani absorpciji železa.

Vitamin D pripomore 

  • k ohranitvi normalnih mišičnih funkcij 
  • k ohranitvi zdravih zob 
  • k normalnemu delovanju imunskega sistema
  • k normalni absorpciji/izkoristku kalcija in fosforja 
  • k normalnim ravnem kalcija v krvi 
  • k ohranitvi zdravih kosti  

Vitamin D ima pomembno vlogo pri procesu celične delitve.

CINK

Cink ima vlogo pri :

  • presnovi kislin in baz,
  • presnovi ogljikovih hidratov, 
  • kognitivnih funkcijah, 
  • sintezi DNK, 
  • plodnosti in razmnoževanju, 
  • presnovi makrohranil, 
  • presnovi maščobnih kislin, 
  • presnovi vitamina A, 
  • sintezi beljakovin,  
  • ohranjanju vida, 
  • delovanju imunskega sistema, 
  • zaščiti celic pred oksidativnim stresom,  
  • delitvi celic.

Cink prispeva k ohranjanju zdravih kosti, zdravih las, zdravih nohtov in zdrave kože.

Cink prispeva k vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.



Kaj so liposomi?

Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

Prednosti liposomov:

  • odlična absorbcija (vsrkavanje)
  • dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
  • na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
  • proizvedeni v Evropi

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:

  • liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)
  • ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)
  • Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.
  • Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorbcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.
  • ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.


Sestavine:  sladila: dekstroza, fruktoza; vitamin c (kot askorbinska kislina); sredstvo za povečanje prostornine: maltodekstrin; stabilizator: ksantanski gumi; aroma: ananas; emulgator: sončnični lecitin; cink (kot cinkov glukonat); sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina; sladilo: steviol glikozidi iz stevie; barvilo: kurkumin; konzervans: natrijev klorid; vitamin D3 (kot holekalciferol).


sestavine dnevni odmerek 5ml PDV%*
Vitamin C 1000mg 1250%
Cink Gluconate 15mg 130%
Vitamin D3 25mcg 166%

* odstotek priporočenega dnevnega vnosa (PDV)

Vsebino 1 vrečke zamešati v kozarec vode in zaužiti med ali po obroku.


Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti, razen po navodilu strokovnega osebja.

Kaj je prednost liposomskih vitaminov?
Prednost je predvsem v absorbciji. Liposomski vitamini se odlično absorbirajo in imajo takojšnjo učinkovitost.
Idealni so za vnašanje prehranskih dodatkov v telo, saj jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Ali bo tudi liposomski C vitamin dražil mojo želodčno sluznico?
Če vzamemo C vitamin v liposomski obliki, ne draži želodčne in črevesne sluznice, se bistveno hitreje absorbira in doseže visoke koncentracije v krvi. 

Kakšnega izvora je Ekolife liposomski D3?

Vitamin D3 se najpogosteje pridobiva iz lanolina (maščoba v ovčji volni). Ovčja volna namreč vsebuje lanolin, ki je isti vir vitamina D kot pri človeku. Tudi vitamin D3, ki je uporabljen v naših liposomih, je tako pridobljen (oznaka holekalciferol). Zato na izdelku tudi ni oznake: veganski izdelek.

Ali lahko uporabljajo liposomske pripravke tudi sladkorni bolniki?

Seveda zakaj pa ne? Potreben je le upoštevati vnos ogljikovih hidratov v telo. Glede na to, da sladkorja v naših izdelkih ni, je potrebno upoštevati glikemični indeks ksilitola tam, kjer je uporabljen. (Ksilitol ima glikemicni indeks 7, saharoza 60-70) 

Ali se telo navadi na liposomske izdelke?

Kako se bo telo navadilo vitaminov?  Problem "navaditi se" lahko obstaja pri snoveh, ki jih telo samo proizvaja a jih zaradi vnosa v telo ne rabi več proizvajati. To bi bilo na teoretični ravni.
Vitaminov telo ne more proizvajati, zato jih mora dobiti s hrano. Rezistenca na vitamine ni znana (okoliščine v katerih bi telo potrebovalo vedno več vitaminov za normalno delovanje).

So liposomski izdelki primerni za otroke?
Ja, liposomski izdelki so primerni tudi za otroke od 2. leta dalje.

Ali imajo otroci radi liposomske vitamine?
Ja, otroci jih obožujejo.

Ali jih uporabljajo nosečnice in doječe mame?
Seveda, za nosečnice in doječe mame so liposomski vitamini zelo priporočljivi, saj telo v tem času potrebuje vitamine in minerale z odlično absorbcijo.

Ali lahko jemljem več vitaminov naenkrat?
Seveda, lahko jemljete več vitaminov hkrati. Lahko jih uživate nerazredčene, priporočamo pa, da nato spijete kozarec vode.

Kje hranimo liposomske vitamine po odprtju?
Po odprtju hranimo liposomske vitamine v hladilniku. 

V koliko časa jih moram porabiti?
Po odprtju jih porabimo v dveh mesecih. Po odprtju jih ves čas hranimo v hladilniku.

Ali lecitin v liposomih res obremenjuje jetra?

 Največ lecitina je v stročnicah, fižolu, sončničnih semenih…  Ali je slabo če poješ 2 krožnika fižola? Noben liposomski preparat ne obremenjuje jeter posebej. Lecitin jih ne, vitamin sam po sebi tudi ne,  saj to ni tuja ampak človeku lastna substanca. 

Ali je kalijev sorbat  v liposomih res škodljiv? 

Skoraj pozabljena vrsta sadja, ki se je tisočletja uporabljala in botanično izvira iz Azije, se pri nas imenuje Skorš, ki spada v višjo taksonomsko skupino Jerebik (tudi ta je zelo dobro poznana pri nas in se še vedno uporablja  za marmalade, sokove, žganja,…).

Skorš ali Sorbus domestica je rastlina iz katere so prvič izolirali sorbinsko kislino, ki se danes uporablja kot konzervans.

Kalijev sorbat, ni nič drugega kot sol sorbinske kisline. Kislina je slabo topna, njene soli pa so lahko topne in primerne za uporabo v prehranski industriji. Njena toksicnost je ocenjena na LD50=10g/kg telesne teže, kar je precej blizu običajne kuhinjske soli.

Torej, za sorbinsko kislino lahko trdimo, da je naravna in da je človek v stiku z njo že več tisoč let.
Para sorbinska kislina pa je lahko škodljiva za ledvica.

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija