0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Ekolife natura liposomski glutation,30 kapsul

Ekolife natura liposomski glutation,30 kapsul

Najmočnejši antioksidant na voljo pri Ekolife natura!

Glutation je primeren za vse po 40. letu, za pogosto bolne, za kronično utrujene in izčrpane ljudi, za vse, ki so dnevno izpostavljeni stresnim situacijam, ob nezdravem prehranjevanju in ob rednem jemanju zdravil. Preberite več

Koda3830057521800
28,24
Na zalogi
Količina: 1
Količinski popusti
Količina Cena na kos Popust  
2 x 25,42€ 10 %
3 x 24,00€ 15 %

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija

Ekolife natura liposomski glutation v kapsulah, 30 kapsul
prehransko dopolnilo v kapsulah

1 kapsula (priporočen dnevni odmerek) vsebuje 200 mg reduciranega L-glutationa (GSH).

Nekaj splošno znanih dejstev o glutationu:

  • je najmočnejši človeku lasten antioksidant,
  • njegova raven začne hitro upadati, ko smo pod kroničnim stresom, se nezdravo prehranjujemo, redno jemljemo zdravila, smo podvrženi raznim infekcijam ter po 40. letu starosti,


Prednosti liposomske oblike glutationa:

  • Liposomi dostavijo glutation direktno v celico in omogočajo maksimalni izkoristek.
  • Glutation vsebuje žveplo, ki ima zelo neprijeten vonj, še bolj pa okus. Zato smo liposomski glutation zapakirali v kapsule, ki jih lahko uživate brez skrbi.

Glutation je najmočnejši antioksidant v našem telesu. Je beljakovina, ki jo telo ustvarja iz treh aminokislin: cistein, glutamin in glicin.
Ko smo mladi in zdravi, ga telo samo proizvaja v zadostni količini. Njegova raven pa začne hitro upadati, ko smo pod kroničnim stresom, se nezdravo prehranjujemo, redno jemljemo zdravila, smo podvrženi raznim infekcijam ipd. Hitro se začne trošiti tudi po 40. letu starosti.

Za normalno delovanje ga potrebuje vsaka naša celica.

Načeloma lahko potrebne gradnike za glutation dobimo iz živil, bogatih z beljakovinami. Žal pa je večina današnje hrane precej obdelana in tako gradnikov praktično ni ali pa jih je malo, zato nam glutationa zlahka primanjkuje, kar pa vpliva tudi na našo sposobnost čiščenja in obrambe telesa.

Kako torej pomagati telesu do čim več glutationa?

Celica s premajhno količino glutationa propade. Glutation se ne more prenašati od celice do celice, tako kot npr. glukoza ali kalij. Kajti sam glutation se dokončno izgradi znotraj celice. Zato uživanje pripravkov z glutationom ni učinkovito, saj zaradi delovanja prebavnih sokov do celic ne pride zadostna količina te beljakovine. Do nedavnega je edini učinkovit način povečanja glutationa predstavljalo intravenozno jemanje. Obstaja lažje dostopna in ravno tako učinkovita dostava glutationa v celico – preko liposomov. Liposom je majhen mehurček v katerem je varno zapakiran glutation. Zaradi maščobne ovojnice so liposomi obstojni v prebavnih sokovih in tako predstavljajo varno 'prevozno sredstvo'. Tako telesu omogočajo maksimalni izkoristek tega močnega antioksidanta.

 Bodite pozorni na 5 pomembnih dejstevi:

 1, Antioksidativna zaščita: Glutation deluje kot močan antioksidant, ki pomaga nevtralizirati škodljive proste radikale v telesu. To je izjemno pomembno za zdravje celic in tkiv ter za preprečevanje oksidativnega stresa, ki je povezan s staranjem in razvojem različnih bolezni.

2. Detoksifikacija: Glutation ima ključno vlogo pri razstrupljanju telesa. Sodeluje pri vezavi in odstranjevanju škodljivih snovi, kot so toksini, težke kovine in kemični odpadki. Tako pomaga pri ohranjanju zdravega delovanja jeter, ki so glavni organ za razstrupljanje.

3.Imunski sistem: Glutation je pomemben za delovanje imunskega sistema. Spodbuja aktivnost belih krvnih celic, ki se borijo proti okužbam in boleznim. Prav tako krepi imunski odziv na viruse, bakterije in druge tujke.

4. Anti-aging učinki: Zaradi svoje vloge pri boju proti prostim radikalom in ohranjanju zdravih celic ima glutation potencialne anti-aging učinke. Pomaga zmanjševati poškodbe tkiva, izboljšuje elastičnost kože ter spodbuja zdravje las in nohtov.

5. Podpora pri športu oziroma pri telesni aktivnosti: Glutation ima lahko koristne učinke pri športni uspešnosti. Pomaga zmanjševati mišično utrujenost in izboljšuje okrevanje po vadbi. Prav tako lahko pripomore k zmanjšanju vnetja mišic po intenzivni telesni aktivnosti.Kaj so liposomi?

Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

Prednosti liposomov:
* odlična absorpcija (vsrkavanje)
* dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
* na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
* proizvedeni v Evropi

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:

  • liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)
  • ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)
  • Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.
  • Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorpcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.
  • ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.


Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.


 

Kaj je prednost liposomskih vitaminov?
Prednost je predvsem v absorbciji. Liposomski vitamini se odlično absorbirajo in imajo takojšnjo učinkovitost.
Idealni so za vnašanje prehranskih dodatkov v telo, saj jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

 

Ali bo tudi liposomski C vitamin dražil mojo želodčno sluznico?
Če vzamemo C vitamin v liposomski obliki, ne draži želodčne in črevesne sluznice, se bistveno hitreje absorbira in doseže visoke koncentracije v krvi.

 

Ali lahko uporabljajo liposomske pripravke tudi sladkorni bolniki?

Seveda zakaj pa ne? Potreben je le upoštevati vnos ogljikovih hidratov v telo. Glede na to, da sladkorja v naših izdelkih ni, je potrebno upoštevati glikemični indeks ksilitola tam, kjer je uporabljen. (Ksilitol ima glikemicni indeks 7, saharoza 60-70)

 

Ali se telo navadi na liposomske izdelke?

Kako se bo telo navadilo vitaminov?  Problem "navaditi se" lahko obstaja pri snoveh, ki jih telo samo proizvaja a jih zaradi vnosa v telo ne rabi več proizvajati. To bi bilo na teoretični ravni.

Vitaminov telo ne more proizvajati, zato jih mora dobiti s hrano. Rezistenca na vitamine ni znana (okoliščine v katerih bi telo potrebovalo vedno več vitaminov za normalno delovanje).

 

 

So liposomski izdelki primerni za otroke?
Ja, liposomski izdelki so primerni tudi za otroke od 2. leta dalje.

 

Ali imajo otroci radi liposomske vitamine?
Ja, otroci jih obožujejo.

 

Ali jih uporabljajo nosečnice in doječe mame?
Seveda, za nosečnice in doječe mame so liposomski vitamini zelo priporočljivi, saj telo v tem času potrebuje vitamine in minerale z odlično absorbcijo.

 

Ali lahko jemljem več vitaminov naenkrat?
Seveda, lahko jemljete več vitaminov hkrati. Lahko jih uživate nerazredčene, priporočamo pa, da nato spijete kozarec vode.

 

Kje hranimo liposomske vitamine po odprtju?
Po odprtju hranimo liposomske vitamine v hladilniku.

 

V koliko časa jih moram porabiti?
Po odprtju jih porabimo v dveh mesecih. Po odprtju jih ves čas hranimo v hladilniku.

 

Ali lecitin v liposomih res obremenjuje jetra?

 Največ lecitina je v stročnicah, fižolu, sončničnih semenih…  Ali je slabo če poješ 2 krožnika fižola? Noben liposomski preparat ne obremenjuje jeter posebej. Lecitin jih ne, vitamin sam po sebi tudi ne,  saj to ni tuja ampak človeku lastna substanca.

 

Ali je kalijev sorbat  v liposomih res škodljiv? 

Skoraj pozabljena vrsta sadja, ki se je tisočletja uporabljala in botanično izvira iz Azije, se pri nas imenuje Skorš, ki spada v višjo taksonomsko skupino Jerebik (tudi ta je zelo dobro poznana pri nas in se še vedno uporablja  za marmalade, sokove, žganja,…).

Skorš ali Sorbus domestica je rastlina iz katere so prvič izolirali sorbinsko kislino, ki se danes uporablja kot konzervans.

Kalijev sorbat, ni nič drugega kot sol sorbinske kisline. Kislina je slabo topna, njene soli pa so lahko topne in primerne za uporabo v prehranski industriji. Njena toksicnost je ocenjena na LD50=10g/kg telesne teže, kar je precej blizu običajne kuhinjske soli.

Torej, za sorbinsko kislino lahko trdimo, da je naravna in da je človek v stiku z njo že več tisoč let.
Para sorbinska kislina pa je lahko škodljiva za ledvica.

Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: maltodekstrin, celuloza; emulgator: sojin lecitin (brez GSO); reduciran L-glutation (GSH); stabilizator silicijev dioksid; kapsula: hidroksipropil metil celuloza (HPMC, vegan).

1 kapsula vsebuje 200 mg reduciranega L-glutationa (GSH).


Navodila za uporabo: 1 kapsula na dan, zaužiti pred večerjo s kozarcem vode.

Opombe in opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.

BREZ koruze, glutena, riža in kvasa. 

Primerno za vegane in vegetarijance.

Kaj je glutation?

Glutation je eden najmočnejših antioksidantov, ki se naravno pojavljajo v telesu. Je kritični regulator oksidativnega stresa in imunske funkcije. Je tudi regulator sinteze in popravljanja DNK.
Vzdrževanje optimalne ravni glutationa je zato lahko pomembna strategija za preprečevanje bolezni, povezanih z oksidativnim stresom, kot so bolezni srca in ožilja in rak.

Glutation in staranje

Staranje je naravno, vztrajno upadanje starostno specifičnih komponent telesne pripravljenosti organizma zaradi notranjega fiziološkega poslabšanja. Velik del fiziološkega upada nastane zaradi oksidativnega stresa.
Ker ima glutation ključno vlogo pri zaščiti celic pred celičnimi poškodbami, ki jih povzroča oksidativni stres, ter pri razstrupljanju ksenobiotikov in presnove zdravil, je zmanjšana raven glutationa povezana s skupnimi značilnostmi staranja.

Glutation podpira delovanje možganov

Oslabitev delovanja glutationa v možganih je povezana z izgubo nevronov med procesom staranja. Znižanje ravni ali funkcije celičnega glutationa je povezano tudi z nevrološkimi boleznimi, kot so Huntingtonova bolezen, Parkinsonova bolezen, možganska kap in Alzheimerjeva bolezen.
Čeprav natančni mehanizmi, s katerimi glutation uravnava presnovo možganov, niso dobro razumljeni, se domneva, da glutation deluje kot nevronski regulator v homeostazi in presnovi.

Glutation za šport

Prehranski vnos glutationa in njegovih predhodnikov (cisteina in glicina) je bil povezan z izometrično močjo in kratkoročnim povečanjem puste mase. To je pozitivno povezano z mišično močjo.
Športne funkcije glutationa so posledica njegove sposobnosti zmanjšanja utrujenosti in prostih radikalov, ki nastanejo pri vadbi.

Glutation ima lepotne aplikacije

Antioksidativne lastnosti glutationa pomagajo preprečiti staranje z zmanjšanjem madežev na koži in povečanjem elastičnosti kože.
Njegove antimelanogene lastnosti lahko pomagajo zmanjšati madeže na koži zaradi staranja ali izpostavljenosti soncu. Glutation je sposoben tudi posvetliti zagorelo kožo.

Imunske funkcije glutationa

Pri dodatku glutationa so opazili izboljšave označevalcev imunske funkcije, vključno s citotoksičnostjo celic naravnih ubijalk (NK) in proliferacijo limfocitov.
Nizke ravni glutationa povezane z vnetnimi boleznimi, kot so revmatoidni artritis, od insulina odvisen diabetes mellitus in cistična fibroza.

Ali peroralni dodatek glutationa deluje?

Pilotne študije so dokazale, da lahko uživanje liposomskega glutationa poveča zaloge glutationa v krvi za 25 % v rdečih krvnih celicah (eritrocitih) za 25 % v samo 2 tednih v primerjavi s 30-35 % po 6 mesecih neliposomskega dajanja glutationa.


Reference:

1. Richie JP Jr, Nichenametla S, Neidig W, Calcagnotto A, Haley JS, Schell TD, Muscat JE. Randomized controlled trial of oral glutathione supplementation on body stores of glutathione. Eur J Nutr. 2015 Mar;54(2):251-63.
2. Iskusnykh IY, Zakharova AA, Pathak D. Glutathione in Brain Disorders and Aging. Molecules. 2022 Jan 5;27(1):324.
3. Sinha R, Sinha I, Calcagnotto A, Trushin N, Haley JS, Schell TD, Richie JP Jr. Oral supplementation with liposomal glutathione elevates body stores of glutathione and markers of immune function. Eur J Clin Nutr. 2018 Jan;72(1):105-111.
4. Rose MR, Flatt T, Graves JL, et al. What is Aging?. Front Genet. 2012;3:134. Published 2012 Jul 20. doi:10.3389/fgene.2012.00134
5. Homma T, Fujii J. Application of Glutathione as Anti-Oxidative and Anti-Aging Drugs. Curr Drug Metab. 2015;16(7):560-71.
6. Hwang P, Morales Marroquín FE, Gann J, Andre T, McKinley-Barnard S, Kim C, Morita M, Willoughby DS. Eight weeks of resistance training in conjunction with glutathione and L-Citrulline supplementation increases lean mass and has no adverse effects on blood clinical safety markers in resistance-trained males. J Int Soc Sports Nutr. 2018 Jun 27;15(1):30.
7. Margaritelis NV, Chatzinikolaou PN, Bousiou FV, Malliou VJ, Papadopoulou SK, Potsaki P, Theodorou AA, Kyparos A, Geladas ND, Nikolaidis MG, Paschalis V. Dietary Cysteine Intake is Associated with Blood Glutathione Levels and Isometric Strength. Int J Sports Med. 2021 May;42(5):441-447.
8. Dilokthornsakul W, Dhippayom T, Dilokthornsakul P. The clinical effect of glutathione on skin color and other related skin conditions: A systematic review. J Cosmet Dermatol. 2019; 18: 728– 737.
9. Ballatori N, Krance SM, Notenboom S, Shi S, Tieu K, Hammond CL. Glutathione dysregulation and the etiology and progression of human diseases. Biol Chem. 2009;390(3):191-214.


Kaj je prednost liposomskih vitaminov?
Prednost je predvsem v absorbciji. Liposomski vitamini se odlično absorbirajo in imajo takojšnjo učinkovitost.
Idealni so za vnašanje prehranskih dodatkov v telo, saj jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Ali lahko uporabljajo liposomske pripravke tudi sladkorni bolniki?

Seveda zakaj pa ne? Potreben je le upoštevati vnos ogljikovih hidratov v telo. Glede na to, da sladkorja v naših izdelkih ni, je potrebno upoštevati glikemični indeks ksilitola tam, kjer je uporabljen. (Ksilitol ima glikemicni indeks 7, saharoza 60-70) 

Ali se telo navadi na liposomske izdelke?

Kako se bo telo navadilo vitaminov?  Problem "navaditi se" lahko obstaja pri snoveh, ki jih telo samo proizvaja a jih zaradi vnosa v telo ne rabi več proizvajati. To bi bilo na teoretični ravni.
Vitaminov telo ne more proizvajati, zato jih mora dobiti s hrano. Rezistenca na vitamine ni znana (okoliščine v katerih bi telo potrebovalo vedno več vitaminov za normalno delovanje).

So liposomski izdelki primerni za otroke?
Ja, liposomski izdelki so primerni tudi za otroke od 2. leta dalje.

Ali imajo otroci radi liposomske vitamine?
Ja, otroci jih obožujejo.

Ali jih uporabljajo nosečnice in doječe mame?
Seveda, za nosečnice in doječe mame so liposomski vitamini zelo priporočljivi, saj telo v tem času potrebuje vitamine in minerale z odlično absorbcijo.

Ali lahko jemljem več vitaminov naenkrat?
Seveda, lahko jemljete več vitaminov hkrati. Lahko jih uživate nerazredčene, priporočamo pa, da nato spijete kozarec vode.

Kje hranimo liposomske vitamine po odprtju?
Po odprtju hranimo liposomske vitamine v hladilniku. 

V koliko časa jih moram porabiti?
Po odprtju jih porabimo v dveh mesecih. Po odprtju jih ves čas hranimo v hladilniku.

Ali lecitin v liposomih res obremenjuje jetra?

 Največ lecitina je v stročnicah, fižolu, sončničnih semenih…  Ali je slabo če poješ 2 krožnika fižola? Noben liposomski preparat ne obremenjuje jeter posebej. Lecitin jih ne, vitamin sam po sebi tudi ne,  saj to ni tuja ampak človeku lastna substanca. 

Ali je kalijev sorbat  v liposomih res škodljiv? 

Skoraj pozabljena vrsta sadja, ki se je tisočletja uporabljala in botanično izvira iz Azije, se pri nas imenuje Skorš, ki spada v višjo taksonomsko skupino Jerebik (tudi ta je zelo dobro poznana pri nas in se še vedno uporablja  za marmalade, sokove, žganja,…).

Skorš ali Sorbus domestica je rastlina iz katere so prvič izolirali sorbinsko kislino, ki se danes uporablja kot konzervans.

Kalijev sorbat, ni nič drugega kot sol sorbinske kisline. Kislina je slabo topna, njene soli pa so lahko topne in primerne za uporabo v prehranski industriji. Njena toksicnost je ocenjena na LD50=10g/kg telesne teže, kar je precej blizu običajne kuhinjske soli.

Torej, za sorbinsko kislino lahko trdimo, da je naravna in da je človek v stiku z njo že več tisoč let.
Para sorbinska kislina pa je lahko škodljiva za ledvica.

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija