0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Ekolife natura Liposomski Magnezij+, 200 ml

Ekolife natura Liposomski Magnezij+, 200 ml

Inovativna formula je kombinacija magnezija, cinka, selena, kroma in taurina.

Odlična absorbcija, dostava direktno v celice. Ne vsebuje nanodelcev, brez GMO, primerno za vegane. Preberite več

33,40
Na zalogi
Količina: 1
Količinski popusti
Količina Cena na kos Popust  
2 x 30,06€ 10 %
3 x 28,39€ 15 %

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija

Liposomski Magnezij + cink, selen, krom, taurine Ekolife natura, 200 ml
Tekoče prehransko dopolnilo s sladilom

Alk.: ˂2,7vol. % Net: 200 ml

Priporočen odmerek vsebuje 62,5 mg magnezija, 1,6 mg cinka, 9,1 µg selena, 7,3µg kroma in 50 mg taurina z naravnim sladilom in aromo mete.

Magnezij pripomore :

  • k ublažitvi utrujenosti in izčrpanosti
  • k elektrolitskemu ravnovesju
  • k normalnemu metabolizmu, ki oskrbuje telo z energijo
  • k normalnemu delovanju mišic
  • k normalni sintezi proteinov
  • k ohranitvi zdravih in močnih kosti
  • k ohranitvi zdravih zob

Selen:

  • ima vlogo pri nastajanju semenčic,
  • prispeva k ohranjanju zdravih las,
  • prispeva k ohranjanju zdravih nohtov,
  • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema,
  • ima vlogo pri delovanju ščitnice,
  • ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Krom

  • Krom ima vlogo pri presnovi makrohranil.
  • Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

Cink ima vlogo:

  • pri presnovi kislin in baz,
  • pri presnovi ogljikovih hidratov,
  • pri kognitivnih funkcijah,
  • pri sintezi DNK,
  • pri plodnosti in razmnoževanju,
  • pri presnovi makrohranil,
  • pri presnovi maščobnih kislin,
  • pri presnovi vitamina A,
  • pri sintezi beljakovin,
  • pri ohranjanju vida,
  • pri delovanju imunskega sistema,
  • pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom,
  • pri delitvi celic.


Cink
prispeva:

  • k ohranjanju zdravih kosti,
  • k ohranjanju zdravih las,
  • k ohranjanju zdravih nohtov,
  • k ohranjanju zdrave kožek vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.



Kaj so liposomi?

Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

Prednosti liposomov:
* odlična absorpcija (vsrkavanje)
* dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
* na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
* proizvedeni v Evropi

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:

  • liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)
  • ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)
  • Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.
  • Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorpcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.
  • ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.


Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.

Sestavine: voda, sladilo ksilitol, emulgator: sončnični lecitin, sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol; magnezij(magnesium bisglycinate ), etanol (˂2,7%), taurine, emulgator: polisorbat 80, konzervans: kalijev sorbat, cink (cinkov glicinat), selen (selenomethionine), krom (chrome picolinate), aroma meta, antioksidant: vitamin E (d-alfa tokoferol).


 Sestavine
Dnevni odmerek
 PDV % *
Magnezij   
62,5 mg
16,6
Cink 1,6 mg 16
Selen 9,1 µg
16,5
Krom 7,3 µg
18,25
Taurine 50 mg

      * odstotek priporočenega dnevnega vnosa (PDV)

Priporočen odmerek: 2 x 5 ml samostojno ali v kozarcu vode ali soka.
Najbolj učinkovita je uporaba na prazen želodec ali eno uro po zaužitju hrane.

Alk.: ˂2,7vol. %   Net: 200 ml

Opozorilo: Hraniti izven dosega otrok. ŽIVILO NI PRIMERNO ZA OTROKE.
Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Primerno za vegane

Uporabno najmanj do konca datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.
Po odprtju hranite proizvod v hladilniku, ter ga porabite v dveh mesecih.
Pred uporabo pretresite.

Kaj je prednost liposomskih vitaminov?
Prednost je predvsem v absorbciji. Liposomski vitamini se odlično absorbirajo in imajo takojšnjo učinkovitost.
Idealni so za vnašanje prehranskih dodatkov v telo, saj jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Ali lahko uporabljajo liposomske pripravke tudi sladkorni bolniki?

Seveda zakaj pa ne? Potreben je le upoštevati vnos ogljikovih hidratov v telo. Glede na to, da sladkorja v naših izdelkih ni, je potrebno upoštevati glikemični indeks ksilitola tam, kjer je uporabljen. (Ksilitol ima glikemicni indeks 7, saharoza 60-70) 

Ali se telo navadi na liposomske izdelke?

Kako se bo telo navadilo vitaminov?  Problem "navaditi se" lahko obstaja pri snoveh, ki jih telo samo proizvaja a jih zaradi vnosa v telo ne rabi več proizvajati. To bi bilo na teoretični ravni.
Vitaminov telo ne more proizvajati, zato jih mora dobiti s hrano. Rezistenca na vitamine ni znana (okoliščine v katerih bi telo potrebovalo vedno več vitaminov za normalno delovanje).

So liposomski izdelki primerni za otroke?
Ja, liposomski izdelki so primerni tudi za otroke od 2. leta dalje.

Ali imajo otroci radi liposomske vitamine?
Ja, otroci jih obožujejo.

Ali jih uporabljajo nosečnice in doječe mame?
Seveda, za nosečnice in doječe mame so liposomski vitamini zelo priporočljivi, saj telo v tem času potrebuje vitamine in minerale z odlično absorbcijo.

Ali lahko jemljem več vitaminov naenkrat?
Seveda, lahko jemljete več vitaminov hkrati. Lahko jih uživate nerazredčene, priporočamo pa, da nato spijete kozarec vode.

Kje hranimo liposomske vitamine po odprtju?
Po odprtju hranimo liposomske vitamine v hladilniku. 

V koliko časa jih moram porabiti?
Po odprtju jih porabimo v dveh mesecih. Po odprtju jih ves čas hranimo v hladilniku.

Ali lecitin v liposomih res obremenjuje jetra?

 Največ lecitina je v stročnicah, fižolu, sončničnih semenih…  Ali je slabo če poješ 2 krožnika fižola? Noben liposomski preparat ne obremenjuje jeter posebej. Lecitin jih ne, vitamin sam po sebi tudi ne,  saj to ni tuja ampak človeku lastna substanca. 

Ali je kalijev sorbat  v liposomih res škodljiv? 

Skoraj pozabljena vrsta sadja, ki se je tisočletja uporabljala in botanično izvira iz Azije, se pri nas imenuje Skorš, ki spada v višjo taksonomsko skupino Jerebik (tudi ta je zelo dobro poznana pri nas in se še vedno uporablja  za marmalade, sokove, žganja,…).

Skorš ali Sorbus domestica je rastlina iz katere so prvič izolirali sorbinsko kislino, ki se danes uporablja kot konzervans.

Kalijev sorbat, ni nič drugega kot sol sorbinske kisline. Kislina je slabo topna, njene soli pa so lahko topne in primerne za uporabo v prehranski industriji. Njena toksicnost je ocenjena na LD50=10g/kg telesne teže, kar je precej blizu običajne kuhinjske soli.

Torej, za sorbinsko kislino lahko trdimo, da je naravna in da je človek v stiku z njo že več tisoč let.
Para sorbinska kislina pa je lahko škodljiva za ledvica.

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija