0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Paket KLOROFILČEK

Paket KLOROFILČEK

Paket KLOROFILČEK vsebuje 2 izdelka - alge Spirulina in alge Chlorella. Naravni vir B12 in železa. Pri nakupu paketa prihranite, saj je paket 15% cenejši kot če bi izdelke kupili posamično. Poleg paketa prejmete tudi nasvet in recepte za uporabo. Preberite več

Kodapaket-klorofilcek
44,00 37,41
Najboljša cena v 30 dneh: 37,41€
Na zalogi
Količina

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija

Paket KLOROFILČEK vsebuje 2 izdelka  - alge Spirulina in alge Chlorella. Pri nakupu paketa prihranite, saj je paket 15% cenejši kot če bi izdelke kupili posamično. 

OBA izdelka sta odličen vir klorofila in beljakovin. Vsebujeta pa oba tudi:

Vitamin B12, ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k presnovi homocisteina, k normalnemu psihološkemu delovanju in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B12 ima tudi vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri delitvi celic.

Železo prispeva  k sproščanju energije pri presnovi in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, pri prenosu kisika v telesu, pri delovanju imunskega sistema in pri delitvi celic.

Spirulina pa vsebuje še Vitamin A, ki prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in k ohranjanju zdrave kože. Ima vlogo pri presnovi železa, pri ohranjanju vida, pri delovanju imunskega sistema in pri specializaciji celic

Paket vsebuje:

1. Ekolife natura ekološka alga Spirulina
240 tablet (Arthrospira platensis)
prehransko dopolnilo

Sestavine: Ekološka alga spirulina tablete 500 mg.

Spirulina je enocelična modro-zelene alga, ki pripada rodu Cyanobacteria (modrozelene cepljivke).  Svojo značilno modro zeleno barvo ima zaradi  prisotnosti obeh: klorofila (zelenih) in fikocianin (modra) pigmentov v svoji celični strukturi. Ime spirulina izhaja iz latinske besede za "spiralo" ali "spiralno"; označuje fizično konfiguracijo organizma.

Ekolife natura ekološka alga Spirulina je gojena in nadaljno obdelana v skladu z ekološkimi standardi. Proizvajalec ima vzpostavljen v podjetju  sistem vodenja, nadzora in sledljivosti kakovosti v skladu z ekološkimi standardi. Ekolife natura ekološka alga Spirulina ne sme vsebovati sintetičnih kemikalij, ne sme biti gensko spremenjena. Za gojenje Ekolife natura ekološka alga Spirulina so zelo stroge zahteve glede vodnega vira in okolja. Ekolife natura ekološka alga Spirulina je certificirana s strani pooblaščenega ekološkega kontrolnega organa.

Navodilo za uporabo: 3 x 4 tablete dnevno pred ali po obroku, zaužiti z zadostno kolicino vode oz. najvec 20 tablet dnevno.

Po odprtju embalaže hraniti na suhem in hladnem.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Hranilne vrednosti v priporočenem dnevnem odmerku 6g (oz. 12 tabletah):
Energijska vrednost / 88 kJ / 21 kcal
Mašcobe 0,5 g
od tega nasičene 0,07g
Ogljikovi hidrati 0,9 g
od tega sladkorji 0,008g
Beljakovine 3,7 g
Sol* 0,1g
*Vsebnost soli izključno posledica naravno prisotnega natrija.

Vitamin A  1350 μg (169 % PDV**)
Vitamin B12 3,6 μg (150 % PDV**)
Železo 4,7 mg (33,6 % PDV**)
Klorofil 60mg
** PDV - priporočen dnevni vnos

2. Ekolife Natura ekološka alga Chlorella 240 tbl (Chlroella Pyrenoidosa)

prehransko dopolnilo
Sestavine: ekološka alga Chlorella tablete 500mg

Chlorella je rod enoceličnih zelenih alg, ki pripadajo deblu Chlorophyta. Je okrogle oblike in je brez bičkov. Zaradi klorofila ima Chlorella izrazito svojo značilno zeleno barvo. 

Ime Chlorella izhaja izhaja iz grške izpeljanje “Chloros”, kar pomeni, zeleno in latinske pomanjševalnica “pripono ella”, kar pomeni, majhna. 

Ekolife natura ekološka alga Chlorella je gojena in nadaljno obdelana v skladu z ekološkimi standardi. Proizvajalec ima vzpostavljen v podjetju  sistem vodenja, nadzora in sledljivosti kakovosti v skladu z ekološkimi standardi. Ekolife natura ekološka alga Chlorella ne sme vsebovati sintetičnih kemikalij, ne sme biti gensko spremenjena. Za gojenje Ekolife natura ekološka alga Chlorella so zelo stroge zahteve glede vodnega vira in okolja. Ekolife natura ekološka alga Chlorella je certificirana s strani pooblaščenega ekološkega kontrolnega organa.

Navodila za uporabo: 3x2 tableti dnevno pred ali po obroku, zaužiti z zasdostno količino vode oz. največ 20 tablet dnevno

Po odprtju embalaže hraniti na suhem in hladnem.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Hranilne vrednosti v priporočenem dnevnem vnosu 3g (oz. 6 tablet) 

Energijska vrednost / 41 kJ / 10 kcal
Mašcobe 0,4 g
od tega nasičene 0,06g
Ogljikovi hidrati 0,5 g
od tega sladkorji 0,01g
Beljakovine 1,7 g

Vitamin B12 1,8 μg (72 % PDV**)
Železo 3 mg (21,42 % PDV**)
Klorofil 45mg
**PDV - priporočen dnevni vnos


EKOLOŠKE ALGE EKOLIFE NATURA

Ekolife natura ekološke alge so gojene in nadaljnjo obdelane v skladu z strogimi ekološkimi standardi. Proizvajalec ima vzpostavljen v podjetju sistem vodenja, nadzora in sledljivosti kakovosti v skladu z ekološkimi standardi. Ekolife natura ekološke alge ne smejo vsebovati sintetičnih kemikalij, ne smejo biti gensko spremenjena. Za gojenje Ekolife natura ekoloških alg so zelo stroge zahteve glede vodnega vira in okolja. Ekolife natura ekološka alge so certificirane s strani pooblaščenega ekološkega kontrolnega organa.

KULTIVACIJA EKOLOŠKIH ALG EKOLIFE NATURA

Ekolife natura alge so gojene v gojitvenih bazenih v Kitajski provinci Hainan. Provinca Hainan se nahaja na skrajnem jugu Kitajske.

Zakaj je pri gojenju mikro alg pomembno vreme?
Razlika med zimsko in letno temperaturo v provinci Hainan je izredno majhna. V povprečju prevladuje visoka temperatura. Delež sončnih dni dosega 1780-2600 ur na leto. Količina sončnega obsevanje dosega med 4500 do 5800 mega Julov na kvadratni meter. Delež letnih padavin dosega 1500-2500 mm.
Zato je vreme v provinci Hainan idealno za gojenje alg, kot sta Spirulina in Chlorella.

Gojitveni bazeni se nahajajo daleč od urbanih področij, kjer ni težke industrije ali intenzivnega kmetijstva. Zato naše alge ne vsebujejo pesticidov, herbicidov in ostalih onesnaževal.

Voda, ki se uporablja v bazenih za gojenje alg se pridobiva iz podzemnih izvirov, kateri se večkrat letno kontrolirajo, rezultati analiz pa potrjujejo njihovo neoporečnost.
Organska gnojila, ki se uporabljajo za gojenje Spiruline in Chlorelle so ekološko certificirana.

Proizvajalec zagotavlja brezhibno kvaliteto končnega izdelka tudi s tem, da:
- vsakodnevno spremlja in analizira vremenske pogoje, ph vode in kvaliteto vode
- vsakodnevno preverja in analizira proces gojenja.

Za sušenje alg se uporablja posebna tehnika sušenja imenovana spray drying (sušenje z pršenjem). Algi Spirulina in Chlorella se kontrolirano brizgata v komoro za hitro dehidracijo. Sušenje s t.i. metodo spray drying zagotavlja ohranitev največ hranilnih snovi v algah.

Skladno s strogimi ekološkimi standardi ima proizvajalec vzpostavljeno popolno sledljivost od semena do postopkov pri proizvodnji ( gojenje, pranje, sušenje, pakiranje, skladiščenje, transport in prodaja).

Oddelek za kontrolo kvalitete podrobno preveri, analizira in testira vsako serijo posebej.

Alge se testira na vsebnost:
- fizičnih in kemičnih parametrov (kot so beljakovine, vlaga, pepel, itd),
- težkih kovin (Pb,As,Cd,Hg),
- bakterij (skupna vsota bakterij, kvasovke in plesni, koliformne bakterije, E-koli, streptokoki,salmonela,itd).

Ker se zavedamo škodljivosti visokih vsebnosti težkih kovin za zdravje, se pri ugotavljanju le teh uporablja najbolj napredna tehnologija iz ZDA.
Vpogled v analize kvalitete lahko pridobite na sedežu podjetja Ekolife natura v Trzinu.

Brezplačna dostava

pri naročilu nad 20€

100% varen nakup

vrnemo kupnino

Dostava v 2 dnevih

Ob naročilu do 13h

Garancija zadovoljstva

30 dnevna garancija