(+386) 40 845 996  Kontaktiraj nas

0Item(s)

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Product was successfully added to your shopping cart.
Ekolife natura liposomski koencim Q10, 150 ml

Ekolife natura liposomski koencim Q10, 150 ml

32,39 €

(Na zalogi)

Prejšnji

Ekolifenatura liposomski SportMe, 150 ml

Prejšnji

Ekolife natura Liposomski vitamin C 100ml

Ekolife natura liposomski koencim Q10, 150 ml

Hiter pregled

Liposomski koencim Q10, 150 ml
Prehransko dopolnilo v obliki tekočine


-  za več celične energije
-  velika vsebnost koencima Q10 v enem odmerku (200mg/5 ml)
-  po 40. tem letu starosti
-  veganski izdelek
-  ne vsebuje nanodelcev
-  brez GMO


Primeren za:


-  športnike
-  psihično obremenjene ljudi
-  starejše od 40 let

32,39 €

Na voljo: Na zalogi

Podrobnosti

Koencim Q10 je prisoten pri številnih procesih v organizmu in je zato prisoten v vsaki celici telesa.

Najbolj pomembni funkciji koencima Q10, ključni za pravilno in nemoteno delovanje celic sta sodelovanje v procesu nastajanja energije v telesu in zaščita pred nastajanjem prostih radikalov, ki so glavni vzrok za staranje telesa in celic.

Q10 poskrbi, da se zaužita hrana s pomočjo biokemičnih procesov spremeni v celično energijo, katero telo izkoristi za mišično delo in za presnovne procese. S tem procesom, ki ga uravnava koencim Q10, se ustvari kar 95% telesne energije.

Koencim Q10 ni vitamin, ampak naravna snov, ki jo ustvarja vsaka živa celica.

Do pomanjkanja koencima Q10 pride zaradi:
- naporov
- kroničnih bolezni
- stresa (psihični in fizični)
- preutrujenosti organizma
- škodljivih razvad (kajenje, nepravilna prehrana, izpostavljanje sevanjem,…)
- uporabe statinov
- starosti (Q10 začne upadati po 25. letu starosti in po petdesetem letu ga je v tkivih za 20 do 60 odstotkov manj kot pri 20-letni osebi)

Liposomski koencim Q10 Ekolife natura, 150 ml
Prehransko dopolnilo v obliki tekočine

Sestavine: voda, emulgator: lecitin (sončnični), sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol, etanol (<4,2%), koencim Q10, konzervans: kalijev sorbat, antioksidant: vitamin E (d-alfa tokoferol);

5 ml vsebuje: 200 mg koencima Q10

Alk.: <4,2 vol.%; Net: 150 ml

Priporočen odmerek: 1 x 5 ml samostojno ali v kozarcu vode ali soka.
Najbolj učinkovita je uporaba na prazen želodec ali eno uro po zaužitju hrane.

Opozorilo: Hraniti izven dosega otrok.  ŽIVILO NI PRIMERNO ZA OTROKE. Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. 

Primerno za vegane.

Po odprtju hranite proizvod v hladilniku, ter ga porabite v dveh mesecih. Pred uporabo pretresite.

Proizvedeno v EU za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija, www.ekolife.si, info@ekolife.si


Iz revije BODIEKO:

Ker poteka tvorba koencima Q10 več ali manj po isti poti kot tvorba holesterola, lahko zmanjšanje koncentracije koencima Q10 povzročijo tudi statini.
Ta zdravila v telesu zaustavijo tvorbo holesterola in hkrati tudi tvorbo koencima, pojasnjuje dr. Prošek.  Asist. Matjaž Ravnikar, mag. farmacije, s Katedre za farmacevtsko biologijo, Fakultete za farmacijo v Ljubljani, pa opozarja, da je potrebna previdnost pri sočasnem jemanju koencima z nekaterimi zdravili. Tako lahko jemanje koencima Q10 zmanjša delovaje varfarina, zdravila za preprečevanje strjevanja krvi. Po drugi strani nekateri kemoterapevtiki, hipoglikemiki in nekatera zdravila za zniževanje krvnega tlaka (na primer beta blokatorji) znižajo učinkovitost koencima Q10 v telesu.


Kaj so liposomi?

Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

Prednosti liposomov:
* odlična absorpcija (vsrkavanje)
* dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
* na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
* proizvedeni v Evropi

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:

  • liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)
  • ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)
  • Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.
  • Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorpcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.
  • ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.


Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.

Dodatne informacije

Tip živila brez glutena, brez laktoze, vegansko
  1. Bodi prvi, ki bo napisal mnenje za ta izdelek

Napiši svoje lastno mnenje

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo prijavi se ali registrirajte se.