Dr. Štrukelj razlaga, zakaj še posebej priporoča uporabo liposomskega C vitamin in liposomskega kurkumina.
Vitamin C (askorbinska kislina) je vodotopen vitamin in antioksidant, ki je hitro podvržen oksidaciji in razpadu, obenem pa lahko draži želodčno in črevesno sluznico. Če ga vzamemo v liposomski obliki, ne draži sluznice, se bistveno hitreje absorbira in doseže visoke koncentracije v krvi.
V študiji, ki sta jo naredila Davis in Hickey s sodelavci, je razvidno, da lahko z liposomsko vgrajenim vitaminom C dosežemo koncentracijo v krvi do 400 µmol/l, kar je približno dvakrat do trikrat več od koncentracije, ki jo lahko dosežemo s peroralno zaužitim vitaminom C.
Kurkumin je zelo aktiven polifenol, ki dobro deluje v prebavilih kot lovilec kisikovih radikalov in naj bi imel zaščitno vlogo pri razvoju raka na debelem črevesju. Žal pa se slabo absorbira in hitro metabolizira. V liposomski obliki pa kurkumin hitreje in v bistveno večji količini prehaja iz črevesja v telo, kjer deluje protivnetno in zaščitno kot lovilec kisikovih radikalov.