Nimate izdelkov za primerjavo
Pozdravljeni!
(+386) 40 845 996 Kontaktiraj nas
V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.
Liposomski K2 + D3, 60 ml
Tekoče prehransko dopolnilo s sladilom
Vitamina K2 in D3 sta pripomoreta k ohranjanju optimalnega stanja kosti, srca in ožilja ter imunskega sistema, kot tudi za ohranjanje močnih zob. Vitamin K2 deluje v sinergiji z vitaminom D3.
Vitamin K2 ima izredno pomembno vlogo pri ohranjanju zdravih kosti, saj pripomore k nalaganju kalcija v kosti in obenem preprečuje nalaganje kalcija v koronarne srčne žile, ki sicer povzroča otrditev žil oziroma kalcifikacijo, s čimer se poveča tveganje za pojav srčnožilnih bolezni.
Glavna funkcija vitamina D je pomagati telesu, da bolje absorbira kalcij. To pomaga graditi kosti v mladosti. Posledice pomanjkanja vitamina D so motnje v metabolizmu kalcija in izguba kostne mase, kar vodi do zlomov in pomanjkljive mineralizacije kosti. Pomanjkljiva mineralizacija utegne na dolgi rok povzročiti mehčanje kosti in mišično oslabelost, kar povzroča padce in zlome kosti. Vitamin D je pomemben v vseh življenjskih obdobjih.
Vitamin K:
pripomore k ohranitvi zdravih kosti,
Vitamin D pripomore:
k ohranitvi zdravih zob,
Vitamin D ima pomembno vlogo pri procesu celične delitve.
Tekoče prehransko dopolnilo s sladilom vsebuje 90 mcg vitamina K2 in 50 mcg vitamina D3, z naravnim sladilom ksilitol in marelično aromo.
Sestavine: voda, sladilo: ksilitol, emulgator: lecitin (sončnični), sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol, konzervans: kalijev sorbat, vitamin K2 (kot menakinon-7), vitamin D3 (kot holekalciferol), aroma marelice, antioksidant: vitamin E (d-alfa tokoferol).
Sestavine Dnevni odmerek PDV%
Vitamin K2 90mcg 120%
Vitamin D3 50mcg/2000 IU 1000%
PDV = odstotek priporočenega dnevnega vnosa
1 ml vsebuje: 45 mcg vitamina K2 in 25 mcg/1000IU vitamina D3.
BREZ citrusov, koruze, glutena, riža in kvasa.
Priporočen odmerek: 1 x 2 ml samostojno ali v kozarcu vode ali soka. Pred uporabo pretresite.
Najbolj učinkovita je uporaba na prazen želodec ali eno uro po zaužitju hrane.
Opozorilo: Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Po odprtju hranite proizvod dobro zaprt, na hladnem in suhem prostoru, ter ga porabite v dveh mesecih. Hraniti izven dosega otrok.
Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.
Rjava steklena embalaža optimalno varuje dragocene sestavine.
Primerno za vegetarijance.
Proizvedeno v EU za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija, www.ekolife.si, info@ekolife.si
|
D E L I M O Zasledili smo zanimiv članek z naslovom Zadostne količine vitamina D ugodno vplivajo na prebolevanje covida-19. Za ogled klikni TU. |
Kaj so liposomi?
Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).
Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.
Prednosti liposomov:
* odlična absorpcija (vsrkavanje)
* dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
* na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
* proizvedeni v Evropi
Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:
Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.
Kaj je prednost liposomskih vitaminov?
Prednost je predvsem v absorbciji. Liposomski vitamini se odlično absorbirajo in imajo takojšnjo učinkovitost.
Idealni so za vnašanje prehranskih dodatkov v telo, saj jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).
Ali bo tudi liposomski C vitamin dražil mojo želodčno sluznico?
Če vzamemo C vitamin v liposomski obliki, ne draži želodčne in črevesne sluznice, se bistveno hitreje absorbira in doseže visoke koncentracije v krvi.
Ali lahko uporabljajo liposomske pripravke tudi sladkorni bolniki?
Seveda zakaj pa ne? Potreben je le upoštevati vnos ogljikovih hidratov v telo. Glede na to, da sladkorja v naših izdelkih ni, je potrebno upoštevati glikemični indeks ksilitola tam, kjer je uporabljen. (Ksilitol ima glikemicni indeks 7, saharoza 60-70)
Ali se telo navadi na liposomske izdelke?
Kako se bo telo navadilo vitaminov? Problem "navaditi se" lahko obstaja pri snoveh, ki jih telo samo proizvaja a jih zaradi vnosa v telo ne rabi več proizvajati. To bi bilo na teoretični ravni.
Vitaminov telo ne more proizvajati, zato jih mora dobiti s hrano. Rezistenca na vitamine ni znana (okoliščine v katerih bi telo potrebovalo vedno več vitaminov za normalno delovanje).
So liposomski izdelki primerni za otroke?
Ja, liposomski izdelki so primerni tudi za otroke od 2. leta dalje.
Ali imajo otroci radi liposomske vitamine?
Ja, otroci jih obožujejo.
Ali jih uporabljajo nosečnice in doječe mame?
Seveda, za nosečnice in doječe mame so liposomski vitamini zelo priporočljivi, saj telo v tem času potrebuje vitamine in minerale z odlično absorbcijo.
Ali lahko jemljem več vitaminov naenkrat?
Seveda, lahko jemljete več vitaminov hkrati. Lahko jih uživate nerazredčene, priporočamo pa, da nato spijete kozarec vode.
Kje hranimo liposomske vitamine po odprtju?
Po odprtju hranimo liposomske vitamine v hladilniku.
V koliko časa jih moram porabiti?
Po odprtju jih porabimo v dveh mesecih. Po odprtju jih ves čas hranimo v hladilniku.
Ali lecitin v liposomih res obremenjuje jetra?
Največ lecitina je v stročnicah, fižolu, sončničnih semenih… Ali je slabo če poješ 2 krožnika fižola? Noben liposomski preparat ne obremenjuje jeter posebej. Lecitin jih ne, vitamin sam po sebi tudi ne, saj to ni tuja ampak človeku lastna substanca.
Ali je kalijev sorbat v liposomih res škodljiv?
Skoraj pozabljena vrsta sadja, ki se je tisočletja uporabljala in botanično izvira iz Azije, se pri nas imenuje Skorš, ki spada v višjo taksonomsko skupino Jerebik (tudi ta je zelo dobro poznana pri nas in se še vedno uporablja za marmalade, sokove, žganja,…).
Skorš ali Sorbus domestica je rastlina iz katere so prvič izolirali sorbinsko kislino, ki se danes uporablja kot konzervans.
Kalijev sorbat, ni nič drugega kot sol sorbinske kisline. Kislina je slabo topna, njene soli pa so lahko topne in primerne za uporabo v prehranski industriji. Njena toksicnost je ocenjena na LD50=10g/kg telesne teže, kar je precej blizu običajne kuhinjske soli.
Torej, za sorbinsko kislino lahko trdimo, da je naravna in da je človek v stiku z njo že več tisoč let.
Para sorbinska kislina pa je lahko škodljiva za ledvica.
Tip živila | brez glutena, brez laktoze |
---|
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo prijavi se ali registrirajte se.