(+386) 41 370 414  Kontaktiraj nas

0Item(s)

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Product was successfully added to your shopping cart.

OD HČERE, PREKO DEKLETA DO ODRASLE ŽENSKE

KJE?    Eko365, Runkova ulica 2, 1000 LJUBLJANA ​(nasproti kina Šiška).    
KDAJ?  V sredo, 16. januar 2019 ob 18:00
KAJ?    Od hčere, preko dekleta do odrasle ženske
PREDAVANJE JE BREZPLAČNO, omejeno število mest - obvezna prijava na info@ekolife.si

Ženske se vsak dan sprašujemo kako preživeti v sodobnem patriarhalnem svetu in pri tem redko opazimo, da največji problem ne leži zunaj nas, ampak v nas. V času naše vzgoje je namreč prišlo do ˝napake˝, za katero plačujemo še danes. Kakšna je ta ˝napaka˝? Vsa stara ljudstva so vedela, da je treba praznovati življenjske prehode. Ne zato, da je žur, ampak zato, da se da otroku oziroma kasneje mladostniku nove napotke za raziskovanje. Vsako obdobje ima namreč svoje značilnosti, svoje zahteve in tudi svoje privilegije.
In ker smo to pozabili, imamo danes cel kup postaranih hčera, ki niso nikoli okusile sladkosti deklištva in nikoli zares postale odrasle ženske. Pritožujemo se nad družino, šolstvom, vremenom, državo in pa seveda nad sistemom, ki ni prilagojen ženski. Ampak, dejstvo je, da smo ženske polovica sistema. Kako je torej mogoče, da ne čutimo nobene dolžnosti in pa moči, da ga vsaj malo prilagodimo svoji naravi, svojim otrokom in skupnosti v kateri bivamo?

Na predavanju se bomo pogovarjale o tem kako odrasti (ja, nikoli ni prepozno) in kakšne posledice ima to, da nismo odrasle.

PREDAVATELJICA Vesna Juvan o sebi rada razmišlja kot o strastni raziskovalki življenja. Verjame namreč, da o njem ne vemo kaj dosti. Tako je tudi s pozabljeno modrostjo menstrualnega cikla, naravnega ženskega cikla. Za večino menstruacija pomeni trpljenje, nekaj krčev, slabega počutja in pa seveda precej krvi. Pa je res samo to? Meni, da ne in tako kažejo tudi rezultati raziskave ˝50 odtenkov menstruacije˝, ki jo je društvo Sijaj v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede izvedlo poleti 2016.

Kadar ne raziskuje menstruacije, vodi ženske kroge, delavnice ˝Srce & Maternica˝ in ˝Delavnice za maternice z odgovornimi lastnicami˝. Tu se ženske v intimnem krogu somišljenic naučijo povezovati z maternico, centrom ženstvenosti, avtentične moči, notranjega vodstva, radosti in vitalnosti.

Izvaja tudi energijske korekcije s pomočjo vibracijske kineziologije, saj verjame, da je kvaliteta našega bivanja v tem življenju v veliki meri odvisna prav od naše obremenjenosti s preteklostjo in od tega kako neoviran energijski pretok imajo na voljo naši organi. V prostem času najrajši pleše tango, dela acroyogo in se zgublja v naravi.