Če si želite pripraviti nekaj sladkega, zdravega, zase, za družino, za obiske…. To je zagotovo sladica, ob kateri bodo cmokala sladkosneda usta.
Sladica je iz knjige 99 slastnih Tajčinih receptov.
Čas priprave: 25 minut
Sestavine
– eko izkoščičeni datlji
– 100 g mletih lešnikov
– 3 JŽ kokosovega sladkorja
– 1 JŽ kakava v prahu
– ovsena ali riževa smetana
– malo cimeta in vanilje
– presna čokolada (recept na str. )
– papir za peko
Priprava
1. Na pladenj, na katerega bomo zlagali datlje, nujno položimo papir za peko.
2. Najprej zmešamo lešnike, kokosov sladkor, kakav, cimet in vaniljo, nato dodamo toliko smetane (pribl. 0,5 dl), da nastane gosta zmes, ki jo bomo dajali v datlje.
3. Pripravimo presno čokolado (recept na strani )
4. Vzamemo datlje in jih razpolovimo.
5. V polovico datlja damo manjšo čajno žličko zmesi iz lešnikov, nato pokrijemo z drugo polovico datlja.
6. Polnjeni datelj povaljamo v presni čokoladi. Pomagamo si z žličko, da lahko prelijemo ves datelj.
7. Datelj vzamemo iz vroče čokolade in ga položimo na papir za peko.
Tako delamo, dokler nam ne zmanjka čokolade. Jaz sem pripravila 60 datljev. Ko so datlji pripravljeni, jih nujno ohladimo bodisi v zamrzovalniku (preverite, ali je v njem dovolj prostora za pladenj) bodisi v hladilniku, kjer jih tudi hranite.
Če vam bo ostalo kaj nadeva, ga boste z veseljem pojedli, če ga ne bodo že prej otroci.
Tajča