Brezplačna dostava
pri naročilu nad 30 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino
Dostava v 2 dneh
Ob naročilu do 13h
Garancija zadovoljstva
30 dnevna garancija
Brezplačna dostava
pri naročilu nad 30 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino

Ali liposomi res prelisičijo naše celice?

Za tiste, ki še ne veste kaj liposomi so, naj vam jih na kratko predstavim. 
Liposom je mikroskopski mehurček, sestavljen iz vodnega jedra in fosfolipida, iz istega materiala iz katerega je sestavljena naša celična membrana. Notranjost mehurčka je napolnjena z vitaminom ali mineralom, ki ga želimo telesu dodati. Liposomi so idealni za vnašanje prehranskih dopolnil, saj jih črevesje zlahka vsrka. Fosfolipidi so neprepustni za razne prebavne sokove, tako da liposomi dostavijo vitamine in minerale direktno v črevesne celice, nepoškodovane in od tam opravljajo enako delo kot ostali vitamini (ki niso v liposomski obliki), ki uspejo priti do črevesnih celic. 
Običajne prehranske dodatke oslabijo encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora, nato se dokončno presnovijo v jetrih in so šele takrat na voljo telesu. Z liposomskimi prehranskimi dodatki preskočimo ta del, ki izredno oslabi absorbcijo, poleg tega pa ne obremenjujejo jeter. 
In mimogrede – liposomi so strukture ki so naravno prisotne npr. v mleku sesalcev (to smo tudi mi). 
V različnih člankih opažam, da je napisano, da je liposome možno zlorabitiDa v celico dostavimo snovi, ne glede na to ali bi jih celica želela sprejeti ali ne. 

Prehranske dodatke uživamo zato, ker jih želimo telesu dodati, saj jih je v današnji hrani zaradi načina pridobivanja in shranjevanja vse manj. Vse kar naredimo z liposomi je, da npr. vitamin C dostavimo direktno do tistih celic v črevesju, ki so odgovorne za absorbcijo. Torej je liposom le prevozno sredstvo, ki bo vitamin C dostavilo do črevesne celice nepoškodovano. Liposomi se ne absorbirajo skozi črevo in ga ne najdeš v krvi, saj smo jih zaužili oralno. Vitamini A, D, E in K se ob povečanem zaužitju skladiščijo v jetrih, višek ostalih vitaminov pa se izloči iz telesa z urinom, ne glede na to ali smo jih zaužili v obliki liposomov ali kakorkoli drugače. Katerekoli prehranske dodatke bomo uživali, jih moramo uživati zmerno, torej toliko, kot je primerno za naše telo. 
Naj navedem banalen primer, ki je za človeka lahko usoden. Če bi zaužili pol kg jeter severnega medveda, bi umrli, ker bi zaužili toksično dozo vitamina A. Severni medved namreč zaužije ogromno vitamina A, ki se skladišči v njegovih jetrih. 
Torej prepričajmo se, koliko vitaminov naše telo potrebuje, posvetujmo se z zdravnikom, še najbolje je, če si določene vitamine preverimo s krvnim testom in po uživanju določenih prehranskih dodatkov stanje ponovno preverimo. Le tako bomo videli ali nam določen prehranski dodatek res pomaga. 
Na FB-ju sem od priznane nutricioniste zasledila, da se višek liposomskih dodatkov skladišči v notranjosti celic in da se ne izloči. Popolna neresnica, saj kot sem že napisala, liposom le dostavi vitamine do celic, ki so odgovorne za absorbcijo, proces v nadaljevanju pa je enak ne glede na to ali so hranila prispela v liposomski obliki ali ne. Gre le za veliko boljšo absorbcijo. Torej se v celici vitamini ne zadržujejo. Če telo hranila potrebuje jih bo izkoristilo, sicer jih bomo z urinom izločili, razen v primeru A, D, E in K, ki se shranijo v maščobi.

Liposomski prehranski dodatki Ekolife nature so: 
– Narejeni iz sončničnega lecitina in ne iz sojinega 
– Brez alkohola (alkohol je le v magneziju), torej so primerni tudi za otroke in muslimane 
– Dobrega okusa (vseeno priporočamo da čez dnevni odmerek spijemo kozarec vode ali pa ga zmešamo kar v vodo oz drugo tekočino, saj pride tako do še boljše absorbcije). 

Veliko ljudi, ki uživa liposomske vitamine ima resnično pozitivne rezultate in takojšnjo spremembo pri počutju. 
Vsak sam je odgovoren za svoje zdravje, poslušajte sebe, izobrazite se in se sami odločite, kako boste poskrbeli, da boste čim bolj zdravi.

Pripravil: Ekipa Ekolife Natura 

e-Novice

Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Ob prijavi na novice, vam podarimo 10 sladkih veganskih receptov.

Povežite se.

Poiščite nas na družbenih omrežjih.
Brodišče 28, 1236 Trzin
(+386) 41 370 414 (internetna prodaja)
(+386) 40 845 996 (veleprodaja)
info@ekolife.si
E-novice
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
E-novice
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Brodišče 28, 1236 Trzin
(+386) 41 370 414 (internetna prodaja)
(+386) 40 845 996 (veleprodaja)
info@ekolife.si
Copyright © Ekolife Natura 2021. Vse pravice pridržane.