Brezplačna dostava
pri naročilu nad 30 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino
Dostava v 2 dneh
Ob naročilu do 13h
Garancija zadovoljstva
30 dnevna garancija
Brezplačna dostava
pri naročilu nad 30 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino

Kako se hitro znebiti herpesa

Ste na ustnici spet opazili neprijeten, boleč mehurček? Se sprašujete, kako se ga čim prej znebiti? Herpes vsak dan prizadene številne ljudi po vsem svetu. V tem blogu vam bomo razkrili, kako lahko zgodnje in učinkovito zdravljenje s pomočjo različnih pripravkov, pomaga pospešiti izginotje te nadležne okužbe.

Herpes in herpesne rane se pogosto pojavljajo na ustnicah ali okoli ust. Povzroča jih virus herpes simpleks, večinoma tipa 1 (HSV-1). Ti boleči mehurčki ali razjede so med ljudmi zelo pogost pojav, zato ni razloga za zadrego, če preseneti tudi vas.

Verjeli ali ne, HSV-1 je ena najpogostejših ponavljajočih se virusnih okužb. Več kot polovica svetovnega prebivalstva starega pod 50 let nosi ta virus. A kar brez skrbi, če imate dober imunski sistem in ne trpite za drugimi osnovnimi zdravstvenimi težavami, kot je ekcem, herpes običajno izgine v roku 10 dni.

V tem blogu vam bomo predstavili, kako lahko skrajšate trajanje herpesa in hkrati izboljšate svoje počutje med procesom zdravljenja.

Česa se izogibati, ko imate herpesno rano

Ko se pojavi herpesna rana, nas pogosto premami skušnjava, da bi se je dotaknili. Pomembno je, da se ji uprete, saj lahko s tem podaljšate proces celjenja. Zbrali smo nekaj stvari, ki se jih morate izogniti:

 • Ne dotikajte se odprte rane. Vsak dotik odprte rane poveča tveganje, da virus prenesete na druge ali da v rano vnesete bakterije. Poleg tega lahko s tem poslabšate ali poglobite rano.
 • Izogibajte se praskanju ali stiskanju rane. Herpesna rana ni mozolj. Praskanje ali stiskanje lahko povzroči iztekanje virusne tekočine in potencialno širjenje virusa.
 • Ne trgajte kraste. Krasta je naravni del celjenja in jo je treba pustiti, da odpade sama. S prekomernim dotikanjem ali odstranjevanjem lahko povzročite brazgotinjenje.
 • Bodite nežni pri umivanju. Močno drgnjenje rane lahko dodatno razdraži že tako občutljivo kožo.
 • Izogibajte se oralnemu seksu. Če imate aktivno herpesno rano, se izogibajte intimnim stikom, ki vključujejo usta, dokler se rana popolnoma ne zaceli.
 • Omejite uživanje kisle hrane. Hrana z visoko vsebnostjo kislin, kot so agrumi in paradižnik, lahko povzroči dodatno draženje rane. V tem času raje izberite manj kisle jedi.

Upoštevanje teh smernic vam lahko pomaga hitreje in učinkoviteje zaceliti herpesno rano ter zmanjšati možnost njenega širjenja.

Kdaj obiskati zdravnika?

Herpesne rane v nekaj tednih običajno izginejo same od sebe. Če pa opazite, da je rana prisotna več kot dva tedna, je priporočljivo, da poiščete zdravniški nasvet. Razlog za posvet z osebnim zdravnikom so tudi pogoste ali ponavljajoče se herpesne rane.

Drugi razlogi za obisk zdravnika vključujejo:

 • Hude bolečine
 • Več herpesnih ran hkrati
 • Razjede v bližini oči
 • Razširitev ran na druge dele telesa
 • Kožne težave, kot je ekcem (atopijski dermatitis)

Domači pripravki

Če iščete naravne metode za soočanje s herpesnimi ranami, obstaja več možnosti. Pri izbiranju pripravkov za uporabo na koži bodite previdni, saj lahko nekateri povzročijo neželene reakcije, kot so draženje ali alergijski kontaktni dermatitis. Na primer, znano je, da propolis lahko pri nekaterih povzroči alergijske reakcije. Pred uporabo takšnih pripravkov je priporočljivo posvetovanje z dermatologom in izvedba testa z obližem.

 • Eterična olja
 • Kanuka med
 • Propolis
 • Citronska melisa
 • Lizin
 • Jabolčni kis: Kljub njegovi priljubljenosti in antibakterijskim lastnostim, je jabolčni kis premočan za neposredno uporabo na herpesnih ranah. Vedno ga razredčite pred uporabo.

Ne pozabite, da so dopolnila slabše regulirana in lahko vsebujejo nečistoče, zato je izbira kakovostnih izdelkov ključnega pomena.

Odkrijte moč CITRO MAX ekološkega koncentrata grenivkinih pešk!

CITRO MAX Ekolife Natura je odlična izbira za zdravljenje herpesa. Gre za močan vir naravnega vitamina C in bioflavonoidov, bistvenih za vaše splošno zdravje in imunski sistem. Z impresivno vsebnostjo 800 mg flavonoidov na 100 ml, ta ekološki koncentrat iz grenivkinih pešk zagotavlja celovito zdravljenje in ponovno vzpostavitev imunskega sistema.

CITRO MAX Ekolife Natura je primeren za zunanjo uporabo neposredno na herpesni rani. Zaradi svojih antiseptičnih in protivirusnih lastnosti je idealen za pospeševanje celjenja in lajšanje simptomov herpesa. Nanesite ga na herpesno rano, afte ali mozolje in s tem skrajšajte proces zdravljenja. 

21,44 €/kos

Niste prepričani?

Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.Zaključek

Ne pozabite, da je ključ do uspešnega obvladovanja herpesnih ran pravočasno ukrepanje, obveščene odločitve in dosledno upoštevanje priporočil za zdravljenje.

Čeprav se herpesne rane morda zdijo majhna težava, je njihov vpliv na kakovost življenja lahko precejšen. Zato vas spodbujamo, da se aktivno informirate, skrbite za svoj imunski sistem in se ob morebitnih dvomih ali težavah obrnete na zdravstvene strokovnjake.

Za dodatne nasvete v zvezi z zdravljenjem herpesa smo vselej na voljo, zato ne oklevajte in se obrnite na nas za dodatne informacije ali podporo.

e-Novice

Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Ob prijavi na novice, vam podarimo 10 sladkih veganskih receptov.

Povežite se.

Poiščite nas na družbenih omrežjih.
Brodišče 28, 1236 Trzin
(+386) 41 370 414 (internetna prodaja)
(+386) 40 845 996 (veleprodaja)
info@ekolife.si
E-novice
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
E-novice
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Brodišče 28, 1236 Trzin
(+386) 41 370 414 (internetna prodaja)
(+386) 40 845 996 (veleprodaja)
info@ekolife.si
Copyright © Ekolife Natura 2021. Vse pravice pridržane.