Brezplačna dostava
pri naročilu nad 30 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino
Dostava v 2 dneh
Ob naročilu do 13h
Garancija zadovoljstva
30 dnevna garancija
Brezplačna dostava
pri naročilu nad 30 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino

Probio Flora prenavlja telo in duha

Pomlad je čas, ko narava prebuja svojo življenjsko energijo po dolgi zimi. Drevesa ponovno zaživijo, cvetijo različne rože in ptice veselo prepevajo. Sončni žarki segrejejo zemljo, kar omogoča rast novih rastlin in zelenja. Pomlad je čas, ko se zdi, da se svet prebuja in dobiva novo življenje. 

Podobno kot narava, tudi naše telo in um potrebujeta prenovo po dolgi zimi. Pomlad je idealen čas za osvežitev, ko se lahko znebimo občutka teže in utrujenosti ter ponovno pridobimo novo energijo. Zato je pomembno, da izkoristimo ta čas in poskrbimo za prebujanje naše notranje narave ter obnovitev telesa in uma.

1. Pomen prebavnega sistema za zdravje

Prebavni sistem ima osrednjo vlogo pri zagotavljanju našega splošnega zdravja in dobrega počutja. Učinkovito delovanje prebavnega sistema omogoča temeljito razgradnjo hrane in absorpcijo hranil, ki so bistvenega pomena za pravilno funkcijo celotnega organizma. Motnje v prebavnem sistemu lahko privedejo do različnih težav, vključno z zaprtjem, drisko, prebavnimi motnjami in sindromom razdražljivega črevesja. Prebavni sistem je prav tako tesno povezan z drugimi sistemskimi funkcijami telesa, kot so imunski sistem, možganska aktivnost in naše razpoloženje. Zato je skrb za zdravje prebavnega sistema ključnega pomena za vzdrževanje našega splošnega zdravja in dobrega počutja.

2. Predstavitev  Ekolife natura Probio Flore kot rešitve:

Probio Flora se odlikuje z mnogimi posebnostmi, ki ga uvrščajo v sam vrh sredstev za spomladansko prenovo telesa. Ključna prednost tega izdelka so skrbno izbrani in raziskani sevi probiotikov, ki zagotavljajo izjemne rezultate v podpori prebavnemu zdravju. Ti sevi so zaščiteni pred delovanjem želodčne kisline, kar omogoča, da nepoškodovani prispejo do črevesja in tam učinkovito delujejo. Tako probiotiki uspešno dosežejo ciljno območje, kjer prispevajo k vzpostavitvi in ohranjanju uravnoteženega mikrobioma, kar izboljša prebavo in posledično poveča občutek lahkotnosti ter energijo.

Prebiotiki, ki jih seveda tudi vsebuje Probio Flora, so določene vrste prehranskih vlaknin, ki delujejo kot prehrana za probiotike – koristne bakterije v našem črevesju. Ker se v zgornjem delu prebavnega sistema ne prebavijo, prebiotiki nedotaknjeni dosežejo debelo črevo, kjer spodbujajo rast in delovanje zdravih črevesnih bakterij.

Glavne funkcije prebiotikov vključujejo:

 1. Podpora probiotikom: Ker so prebiotiki hrana za probiotike, jih uživanje lahko pomaga povečati število in raznovrstnost koristnih bakterij v črevesju. To je ključno za vzdrževanje zdravega črevesnega mikrobioma.
 2. Izboljšanje prebave: Prebiotiki lahko pomagajo pri preprečevanju zaprtja s spodbujanjem rednega gibanja črevesja. Pomagajo tudi pri vzdrževanju zdravega črevesnega okolja.
 3. Krepitev imunskega sistema: Zdravo črevesje je ključnega pomena za močan imunski sistem. Prebiotiki lahko pomagajo krepiti imunski sistem s podpiranjem zdravih črevesnih bakterij.
 4. Izboljšanje absorpcije mineralov: Nekateri prebiotiki lahko izboljšajo absorpcijo mineralov, kot so kalcij in magnezij, kar je koristno za zdravje kosti.

3. Osebne zgodbe in pričevanja:

Nina, tridesetletna grafična oblikovalka, je vedno živela na hitri prehrani in kavi, dokler se ni začela soočati s stalnimi prebavnimi težavami in pomanjkanjem energije, ki so ji preprečevali, da bi bila na vrhuncu svoje kreativnosti. Kljub številnim poskusom z različnimi dietami in prehranskimi dodatki, ni našla dolgotrajne rešitve za svoje težave, dokler ji prijateljica ni priporočila Probio Flore.

Skeptična, a obupana po rešitvi, je Nina začela vključevati Probio Floro v svojo jutranjo rutino. Prvih nekaj dni ni opazila velike spremembe, vendar je po nekaj tednih redne uporabe začutila opazno razliko. Njena prebava se je izboljšala, občutek napihnjenosti je izginil, in kar je najpomembnejše, občutila je priliv energije, ki ji je prej vedno manjkal.

Navdihnjena s svojo preobrazbo, je Nina začela raziskovati o probiotikih in ugotovila, da je Probio Flora bogata z različnimi sevi probiotikov, ki so ključni za uravnoteženo črevesno mikrofloro. Spoznala je, da zdrava črevesna flora ne vpliva samo na prebavo, temveč tudi na imunski sistem, razpoloženje in celo na življensko energijo.

Nina ni bila edina, ki je doživela takšne pozitivne spremembe. Marko, upokojeni učitelj, ki se je dolga leta boril z nihanjem energije in kronično utrujenostjo, je po vključitvi Probio Flore v svojo prehrano začutil ponovno prebujenje. Jutra so postala manj naporna, njegova koncentracija se je izboljšala, in začutil je večjo željo po udeležbi v socialnih dejavnostih.

Ti resnični zgodbam ljudi, ki so izkusili moč Probio Flore, služijo kot dokaz, da lahko majhne spremembe v naši prehrani prinesejo velike koristi za naše zdravje in dobro počutje. Nina in Marko sta le dva izmed mnogih, ki so s pomočjo Probio Flore odkrili pot do boljše prebave, več energije in boljšega splošnega počutja.

4. Poudarek na celostnem pristopu:

V celostnem pristopu k zdravemu življenjskemu slogu je pomembno, da razumemo medsebojno povezanost različnih vidikov našega življenja. Uporaba Probio Flore predstavlja le en delček v mozaiku splošnega zdravja in dobrega počutja. Za resnično pomladno prenovo telesa in duha je ključnega pomena, da probiotične dodatke kot je Probio Flora, kombiniramo z uravnoteženo prehrano, redno telesno aktivnostjo in skrbjo za duševno zdravje.

Uravnotežena prehrana je temelj dobrega zdravja. Z vključevanjem raznolike hrane, ki zagotavlja vse potrebne hranilne snovi, podpiramo delovanje našega telesa na vseh ravneh. Različne skupine živil kot so sveže sadje in zelenjava, polnovredne žitarice, kakovostne beljakovine in zdrave maščobe, igrajo ključno vlogo pri vzdrževanju optimalnega zdravja.

Redna telesna aktivnost je prav tako nepogrešljiv del zdravega življenjskega sloga. Ne le, da krepi naše fizično zdravje, temveč pozitivno vpliva tudi na naše psihično stanje, saj zmanjšuje stres, izboljšuje razpoloženje in povečuje energijo.

Skrb za duševno zdravje je še ena ključna sestavina celostnega pristopa. Redna meditacija, globoko dihanje, čuječnost in druge tehnike za umirjanje in osredotočenost lahko znatno izboljšajo naše duševno počutje.

V kombinaciji s Probio Floro, ki pomaga uravnavati prebavo in izboljšuje absorpcijo hranil, ta celostni pristop omogoča, da naše telo deluje v najboljši možni formi. Tako ne le izboljšamo svoje fizično zdravje, ampak tudi okrepimo duševno odpornost in splošno dobro počutje. Pomladna prenova zato ni le obdobje za telesne spremembe, temveč čas, ko lahko na novo odkrijemo svoj notranji mir in zadovoljstvo.

“Z Probio Floro živim zdravo za svetlo prihodnost.”

Ta slogan združuje naš izdelek s konceptom zdravega življenjskega sloga in pozitivne usmerjenosti v prihodnost. Poudarja, da je Probio Flora ključni del vsakodnevnega prizadevanja za boljše zdravje in boljšo prihodnost.

Dodatek: 

Naravni viri:

Naravni viri probiotikov so živila, ki so fermentirana z uporabo koristnih bakterij ali kvasovk. Ta živila vsebujejo žive mikroorganizme, ki lahko koristijo zdravju črevesja in splošnemu dobremu počutju, ko jih zaužijemo v zadostnih količinah. Tu je nekaj primerov živil, bogatih s probiotiki:

 1. Jogurt: Eden najbolj znanih in razširjenih virov probiotikov, zlasti če je označen kot “vsebuje žive in aktivne kulture”.
 2. Kefir: Fermentirana pijača, običajno narejena iz mleka, ki je bogata z različnimi vrstami probiotičnih bakterij in kvasovk.
 3. Sauerkraut (kislo zelje): Fermentirano zelje, ki vsebuje probiotične bakterije, kot so Lactobacillus. Pomembno je, da je surovo in nepasterizirano, saj visoke temperature uničijo probiotike.
 4. Kimči: Korejska specialiteta, ki je običajno narejena iz fermentiranega zelja in drugih zelenjav, začinjena s čilijem in drugimi začimbami, bogata s probiotiki.
 5. Miso: Japonska začimba narejena iz fermentirane soje, riža ali ječmena, ki vsebuje probiotične bakterije.
 6. Tempeh: Fermentirani sojin izdelek, ki prihaja iz Indonezije in vsebuje koristne probiotične kulture.
 7. Kombuča: Fermentirani čajni napitek, ki ga fermentirajo z uporabo simbiotične kulture bakterij in kvasovk (SCOBY).
 8. Tradicionalni kisli kruh: Kruh, pripravljen s fermentiranjem testa z uporabo naravno prisotnih kvasovk in bakterij, lahko vsebuje probiotične mikroorganizme.
 9. Natto: Japonsko živilo iz fermentirane soje, znano po visoki vsebnosti probiotikov Bacillus subtilis.

Pri vključevanju probiotičnih živil v svojo prehrano je pomembno izbrati nepasterizirane različice, saj pasterizacija s segrevanjem uniči večino probiotikov. Prav tako je dobro biti pozoren na to, ali imajo živila, ki trdijo, da vsebujejo probiotike, dejansko na etiketi navedene specifične seve probiotičnih bakterij in da so žive kulture ohranjene vse do konca roka uporabnosti izdelka.

Naravni viri prebiotikov so številna živila, ki vsebujejo prehranske vlaknine, zlasti vrste vlaknin, kot so inulin, oligofruktoza, galaktooligosaharidi (GOS) in drugi oligosaharidi. Tukaj je seznam nekaterih živil, bogatih s prebiotiki:

 1. Čičerika: Vsebuje veliko količino prebiotičnih vlaknin, poleg tega pa je bogata tudi z beljakovinami.
 2. Čebula: Znana po visoki vsebnosti inulina in oligofruktoze, ki sta močna prebiotika.
 3. Česen: Vsebuje prebiotične vlaknine, kot sta inulin in oligofruktoza, ter ima močne antibakterijske lastnosti.
 4. Por: Podobno kot čebula in česen, vsebuje veliko inulina in oligofruktoze.
 5. Jeruzalemska artičoka (zemeljska hruška): Izjemno bogata z inulinom.
 6. Banane: Zlasti nezrele banane so dober vir prebiotikov, vključno z oligofruktozo.
 7. Polnozrnata živila: Živila, kot so polnozrnate žitarice, kruh in testenine, vsebujejo prebiotične vlaknine, ki spodbujajo zdravje črevesja.
 8. Jičama (mehiška koleraba): Bogata z inulinom in ima nizek glikemični indeks.
 9. Cikorija: Koren cikorije je eden najbogatejših virov inulina.
 10. Oves: Vsebuje beta-glukane, ki imajo prebiotične lastnosti.

Vključitev teh živil v vašo prehrano lahko pripomore k boljšemu zdravju črevesja in splošnemu dobremu počutju. Poleg tega, da služijo kot “hrana” za koristne črevesne bakterije, prebiotične vlaknine pomagajo tudi pri uravnavanju krvnega sladkorja in holesterola ter pri spodbujanju občutka sitosti, kar lahko pomaga pri uravnavanju telesne teže.

Prenesite si tudi interaktivni kviz TUKAJ, in preverite zdravje vaše prebave.

Avtor:  Avinashi

e-Novice

Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Ob prijavi na novice, vam podarimo 10 sladkih veganskih receptov.

Povežite se.

Poiščite nas na družbenih omrežjih.
Brodišče 28, 1236 Trzin
(+386) 41 370 414 (internetna prodaja)
(+386) 40 845 996 (veleprodaja)
info@ekolife.si
E-novice
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
E-novice
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Brodišče 28, 1236 Trzin
(+386) 41 370 414 (internetna prodaja)
(+386) 40 845 996 (veleprodaja)
info@ekolife.si
Copyright © Ekolife Natura 2021. Vse pravice pridržane.