Pred kratkim sem z Jasmino v Klepetu ob kavi pripravila hrenov namaz iz moje knjige 99 slastnih Tajčinih receptov in ker smo ravno pred veliko nočjo, ga bom delila z vami.
Moč namaza lahko prilagodite z razmerjem hren : jabolko. Če je več hrena, bo okus močnejši. Priporočam vam razmerje 1:1.
Če pa imate radi, da vam hren dobro očisti sinuse, pa si dajte v namaz več hrena. Še vedno lahko na koncu dodate jabolko, če vam bo namaz premočan.
Pa brez skrbi, lahko si ga naredite veliko in ga shranite v steklenem kozarcu. Hren je zelo močan antioksidant in se ne bo pokvaril v hladilniku tudi dva meseca.
Jaz ga imam vedno pripravljenega in ga redno uporabljam.
Moja različica je veganska, lahko pa indijske oreščke zamenjate s kislo smetano. Sicer pa priporočam, da ga naredite malce drugače, kot vsako leto.
Priprava
1. Indijske oreščke namočimo za 2 uri.
2. Hren narežemo na 2 cm debele rezine, jabolko razrežemo na 4 dele in vse skupaj obdelamo v močnem mešalniku, da nastane gosta krema.
3. Namaz hranimo v steklenem kozarcu, v hladilniku.
Dober tek in lepe praznike,
Tajča