Brezplačna dostava
pri naročilu nad 30 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino
Dostava v 2 dneh
Ob naročilu do 13h
Garancija zadovoljstva
30 dnevna garancija
Brezplačna dostava
pri naročilu nad 30 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino
EAN: 3830057522487 Šifra: 3830057522487 Kategoriji: ,

Liposomski vitamin C 500mg, 30 KAPSUL

0.0

0 ocen

Na zalogi

500mg  vitamina C v kapsuli.  Liposomska oblika.

Brezplačna dostava
pri naročilu nad 30 €
Dostava v 2 dneh
Ob naročilu do 13h
100% varen nakup
vrnemo kupnino
Garancija zadovoljstva
30 dnevna garancija

17,91 /kos

853 na zalogi

Popust

Količina23 +
Cena16,1215,22

Your Price:

Total Price:

853 na zalogi

Popust

Količina23 +
Cena16,1215,22

Your Price:

Total Price:

Opis

Liposomski vitamin C Ekolife natura 500mg,  30 kapsul
Liposomsko prehransko dopolnilo v kapsuli. Odlična absorbcija, dostava direktno v celice. Ne vsebuje nanodelcev, brez GMO, primerno za vegane.

1 kapsula (en odmerek) vsebuje 500 mg vitamina C.

Liposomski vitamin C ima povečano biorazpoložljivost.
Absorpcija liposomskega C vitamina je kar 90-95%, običajnega le 20-25%.

Vitamin C je vodotopen vitamin in antioksidant, ki je hitro podvržen razpadu in oksidaciji, obenem pa lahko draži želodčno in črevesno sluznico. Če ga vzamemo v liposomski obliki, je zaščiten v varnem mehurčku, zato ne draži sluznice, se bistveno hitreje absorbira in doseže velike koncentracije v krvi.

Proizvedeno v EU za Ekolife natura d.o.o.

Vitamin C ima vlogo pri:

  • delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej,
  • nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob,
  • delovanju imunskega sistema,
  • pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Vitamin C prispeva k:

  • normalnemu psihološkemu delovanju,
  • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • obnovi reducirane oblike vitamina E,
  • sproščanju energije pri presnovi,
  • delovanju živčnega sistema.

Vitamin C povečuje absorpcijo železa.

Kdo ima povečano potrebo po vitamin C?

  • starejši ljudje
  • kadilci
  • športniki
  • stres, poslovneži
  • nepravilno prehranjevanje
  • nosečnice
  • pogosto bolni ljudje
  • za vse, ki imajo kandido
  • za utrujene in izčrpane ljudi …
POZOR: NA TRGU OBSTAJATA DVE VRSTI LIPOSOMSKIH IZDELKOV RAZLIČNE KAKOVOSTI!

  1. LIPOSOMSKI PROIZVODI S 100% VSEBNOSTJO LIPOSOMOV = INJEKCIJSKE LIPOSOMSKE OBLIKE / POSEBNA RAZPRŠENI LIPOSOMI V PRAHU / TEKOČE LIPOSOMSKE OBLIKE  / = LIPOSOMI EKOLIFE.
  2. LIPOSOMSKI PROIZVODI BREZ LIPOSOMOV = OBIČAJNO KAPSULE V PRAHU ALI GELU. Ti IZDELKI NE VSEBUJEJO VSEH LIPOSOMOV – VKLJUČUJEJO SAMO MEŠANO POSEBNO KOMPONENTE, KI JE V BISTVU PREDPRIPRAVA ZA LIPOSOM

Celotna zadeva je sama po sebi precej preprosta, vendar je rezultat popolnoma neprimerljiv. Čeprav se lahko izdelek imenuje liposomski vitamin C, obstaja ena temeljna razlika:

  • v prvem primeru je izdelek v celoti sestavljen iz liposomov (fizikalna struktura molekul)
  • v slednjem primeru izdelek ne vsebuje liposomov, vsebuje le preprosto mešanico, ki se uporablja za njihovo tvorbo

Kaj so liposomi?

Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

Prednosti liposomov:
* odlična absorpcija (vsrkavanje)
* dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
* na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
* proizvedeni v Evropi

 

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:

  • liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)
  • ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)
  • Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.
  • Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorpcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.
  • ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.

Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.

O VITAMINU C                                                                                                                                 

Minilo je že več stoletij odkar so britanski mornarji odkrili vitamin C, ki je preprečeval skorbut, to je bolezen pomanjkanja vitamina C, ki je bila nekoč pogosta med mornarji, ki so dlje časa preživeli na ladjah in med tem niso uživali sadja in zelenjave, ki sta glavni vir vitamina C. Mornarji in vsi ostali, ki niso mogli dobiti zadostne mere svežega sadja in zelenjave, so utrpeli krvavitve pod kožo, raznorazne razjede in splošno šibkost. To pa zato, ker je vitamin C, znan tudi kot askorbinska kislina, ključnega pomena za proizvodnjo kolagena in beljakovin, ki pomagajo pri rasti celic in gradnji krvnih žil ter daje koži čvrstost in moč, ki jo potrebuje. Vitamin C pomaga tudi pri celjenju ran ter ustvarja vezne elemente, ki pomagajo, da se koža lahko celi sama.

Vitamin C je antioksidant, ki zmanjšuje in upočasnjuje škodo, ki jo telesu povzročajo prosti radikali. To so nestabilne molekule, ki poškodujejo kolagen in povzročajo izsušenost kože, kar je vzrok neželenim gubam in gubicam. Nove raziskave dokazujejo, da askorbinska kislina 2-fosfat, derivat vitamina C, ne le nevtralizira proste radikale temveč tudi popravlja poškodbe DNA.

Raziskave kažejo, da ima vitamin C tudi moč zmanjševanja opeklin, ki nastanejo kot posledica izpostavljenosti ultravijoličnega B sevanja, kot tudi moč preprečevanja posledic dolgotrajne izpostavljenosti soncu, kar lahko privede do nastanka kožnega raka. To seveda ne pomeni, da bomo varni, če le uživamo vitamin C in se nato nezaščiteno izpostavljamo sončnim žarkom, vendar pa lahko ohranimo našo kožo zdravo in prožno, če bomo le dobili dovolj tega antioksidanta, vitamina C.

Vitamin C ali askorbinska kislina povečuje absorpcijo železa, kar je pomembno za naše zdravje, vitalnost in vzdržljivost ter zagotavlja čisto in zdravo kožo, svežo polt ter zdrave dlesni in zobe. Vitamin je vključen tudi v vse vitalne funkcije naših žlez in organov ter potreben za vzdrževanje kosti in pravilno delovanje nadledvičnih žlez ter ščitnice. Pospešuje celjenje in ščiti pred vsemi oblikami stresa, fizičnega kot tudi psihičnega, krepi imunski sistem, ščiti pred boleznimi srca in ožilja ter zmanjšuje tveganje za možgansko kap. Poleg vsega naštetega pa zagotavlja tudi zaščito pred škodljivimi učinki strupenih kemikalij v okolju, hrane in vode, ter zmanjšuje toksične učinke zdravil.

Vitamin C je eno najbolj varnih in najbolj učinkovitih hranil. Je topen v vodi, kar pomeni, da je najlažja absorpcija v naše telo z vodo. Naš organizem ne shranjuje vitamina C, zato ga moramo dovajati v telo vsak dan, kajti presežne količine telo skozi ledvice izloči.

 

Sestavine

Sestavine: vitamin C (kot askorbinska kislina); lupina kapsule (želirno sredstvo: hidroksipropil metilceluloza; barvilo: kalcijev karbonat); stabilizator: arabski gumi, sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza; emulgator: sončnični lecitin; sredstvo proti strjevanju: silicijev dioksid.

Sestavine  Dnevni odmerek   (1 kapsula) PDV%
Vitamin C 500 mg 625%

PDA – odstotek dnevnega priporočenega vnosa

BREZ koruze, glutena, riža in kvasa.

Uporaba

Priporočen odmerek: 1 kapsula na dan s kozarcem vode ali soka.
Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Najbolj učinkovita je uporaba na prazen želodec ali eno uro po zaužitju hrane.
Športnikom se priporoča uporaba PRED vadbo. Priporočamo, da za vnešenih 1000mg vitamina C poskrbite tudi za vnos vsaj 500ml vode oz. druge tekočine v telo. S tem boste zagotovili minimalno hidracijo za delovanje jetr, ledvic in črevesja. Prav jetra, ledvica in črevesje so zelo učinkoviti organi za razstrupljanje. Zato poskrbimo, da bodo imeli dovolj vode. Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Po odprtju hranite proizvod dobro zaprt, na hladnem in suhem prostoru, ter ga porabite v dveh mesecih. Hraniti izven dosega otrok.

Vprašanja in odgovori

Kaj je prednost liposomskih vitaminov?
Prednost je predvsem v absorbciji. Liposomski vitamini se odlično absorbirajo in imajo takojšnjo učinkovitost.
Idealni so za vnašanje prehranskih dodatkov v telo, saj jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Ali bo tudi liposomski C vitamin dražil mojo želodčno sluznico?
Če vzamemo C vitamin v liposomski obliki, ne draži želodčne in črevesne sluznice, se bistveno hitreje absorbira in doseže visoke koncentracije v krvi. 

Ali lahko uporabljajo liposomske pripravke tudi sladkorni bolniki?

Seveda zakaj pa ne? Potreben je le upoštevati vnos ogljikovih hidratov v telo. Glede na to, da sladkorja v naših izdelkih ni, je potrebno upoštevati glikemični indeks ksilitola tam, kjer je uporabljen. (Ksilitol ima glikemicni indeks 7, saharoza 60-70)

Ali se telo navadi na liposomske izdelke?

Kako se bo telo navadilo vitaminov?  Problem “navaditi se” lahko obstaja pri snoveh, ki jih telo samo proizvaja a jih zaradi vnosa v telo ne rabi več proizvajati. To bi bilo na teoretični ravni.
Vitaminov telo ne more proizvajati, zato jih mora dobiti s hrano. Rezistenca na vitamine ni znana (okoliščine v katerih bi telo potrebovalo vedno več vitaminov za normalno delovanje).

So liposomski izdelki primerni za otroke?
Ja, liposomski izdelki so primerni tudi za otroke od 2. leta dalje.

Ali imajo otroci radi liposomske vitamine?
Ja, otroci jih obožujejo.

Ali jih uporabljajo nosečnice in doječe mame?
Seveda, za nosečnice in doječe mame so liposomski vitamini zelo priporočljivi, saj telo v tem času potrebuje vitamine in minerale z odlično absorbcijo.

Ali lahko jemljem več vitaminov naenkrat?
Seveda, lahko jemljete več vitaminov hkrati. Lahko jih uživate nerazredčene, priporočamo pa, da nato spijete kozarec vode.

Kje hranimo liposomske vitamine po odprtju?
Po odprtju hranimo liposomske vitamine v hladilniku.

V koliko časa jih moram porabiti?
Po odprtju jih porabimo v dveh mesecih. Po odprtju jih ves čas hranimo v hladilniku.

Ali lecitin v liposomih res obremenjuje jetra?

Največ lecitina je v stročnicah, fižolu, sončničnih semenih…  Ali je slabo če poješ 2 krožnika fižola? Noben liposomski preparat ne obremenjuje jeter posebej. Lecitin jih ne, vitamin sam po sebi tudi ne,  saj to ni tuja ampak človeku lastna substanca.

Ali je kalijev sorbat  v liposomih res škodljiv? 

Skoraj pozabljena vrsta sadja, ki se je tisočletja uporabljala in botanično izvira iz Azije, se pri nas imenuje Skorš, ki spada v višjo taksonomsko skupino Jerebik (tudi ta je zelo dobro poznana pri nas in se še vedno uporablja  za marmalade, sokove, žganja,…).

Skorš ali Sorbus domestica je rastlina iz katere so prvič izolirali sorbinsko kislino, ki se danes uporablja kot konzervans.

Kalijev sorbat, ni nič drugega kot sol sorbinske kisline. Kislina je slabo topna, njene soli pa so lahko topne in primerne za uporabo v prehranski industriji. Njena toksicnost je ocenjena na LD50=10g/kg telesne teže, kar je precej blizu običajne kuhinjske soli.

Torej, za sorbinsko kislino lahko trdimo, da je naravna in da je človek v stiku z njo že več tisoč let.
Para sorbinska kislina pa je lahko škodljiva za ledvice.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

e-Novice

Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Ob prijavi na novice, vam podarimo 10 sladkih veganskih receptov.

Povežite se.

Poiščite nas na družbenih omrežjih.
Brodišče 28, 1236 Trzin
(+386) 41 370 414 (internetna prodaja)
(+386) 40 845 996 (veleprodaja)
info@ekolife.si
Povežite se
E-novice
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Povežite se
E-novice
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Brodišče 28, 1236 Trzin
(+386) 41 370 414 (internetna prodaja)
(+386) 40 845 996 (veleprodaja)
info@ekolife.si
Copyright © Ekolife Natura 2021. Vse pravice pridržane.