Odlična ideja za lahko brezmesno kosilo, ki vas bo navdušila s preprosto pripravo in okusom!
Poletje je tu in ob vročih dnevih nam paše kako malo bolj lahkotno kosilce. Tokrat z vami delimo recept za izjemno okusne zelenjavne polpete, za pripravo katerih imate najverjetneje že večino sestavin pri roki, priprava vam bo pa vzela le 40 minut.
Skupaj s skledo solate bodo prava poletna poslastica.
RECEPT
Potrebujete (za 4 osebe)
- 2 nastrgana korenčka
- 4 jedilne žlice polente
- 2 stroka česna
- Bazilika, sol, poper, drobnjak (ali dodajte vam ljube začimbe. V tem času so najboljše sveže!
- 4 jedilne žlice zmletih ovsenih kosmičev
- 150 g kozjega sira Feta (lahko ga zamenjate s kravjim)
- Dodatna polenta za posip
- Papir za peko
Priprava
- Polento in ovsene kosmiče prelijemo z vročo vodo (1 dl) in pustimo stati pet minut.
- Medtem, ko se kosmiči namakajo, nastrgamo korenje, dodamo strti česen in začimbe. Zamešamo v ovsene kosmiče in polento.
- Kozji sir nastrgamo in ga vmešamo med ostalo zmes. Pustimo pol ure, da se zmes strdi.
- Če je preveč lepljiva, dodamo še nekaj polente ali kosmičev, če pa je presuha, pa malo vode.
- Nato v čisto in suho skodelico stresemo nekaj žlic polente, v kateri bomo povaljali polpete.
- Iz zmesi zajamemo eno žlico in jo damo v polento. Z rokami zmes potlačimo in oblikujemo polpet, nato ga obrnemo, da bo polenta tudi na drugi strani polpeta.
- Na pekač položimo papir za peko, na katerega zložimo polpete.
- Pečemo 40 minut na 180 stopinj. Po dvajsetih minutah polpete obrnemo. Po želji jih lahko malce premažemo s kokosovo maščobo, ni pa potrebno.
Dober tek vam želi Tajča in celotna ekipa Ekolife natura!
NAMIG: Recept je iz Tajčine knjige 99 zdravih slastnih receptov, ki je na voljo tudi v naši spletni trgovini.
Pripravila: Ekolife ekipa