Kaj bomo pa danes jedli za kosilo?
Moji otroci ga obožujejo 🙂 .
Jed je veganska in brez glutena.
Recept je iz moje knjige 99 slastnih Tajčinih receptov.
Čas priprave in pečenja: 40-45 minut
Za 2 osebi
– 2 sladka krompirja
– dve pesti šampinjonov (lahko jih nadomestimo z gobicami šitake)
– 3 stroki česna
– 2 JŽ kvasovih kosmičev
– 2 JŽ gošče iz pločevinke kokosovega mleka
– himalajska sol, poper, muškatni orešček
– sveži peteršilj za posip
– 1 JŽ oljčnega olja
Priprava
1. Sladki krompir operemo in obrišemo s papirnato brisačko.
2. Položimo ga v pekač, na papir za peko ter ga prebodemo z vilicami.
3. Pečemo približno 40 minut oz. dokler ni pečen (odvisno od velikosti krompirja).
Med pečenjem pripravimo nadev.
4. Šampinjone narežemo na kockice.
5. Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljan česen, nato dodamo šampinjone.
6. Pražimo 5 minut, dodamo sol, poper, muškatni orešček, goščo iz kokosovega mleka in kvasove kosmiče ter zmešamo.
7. Ko je krompir pečen, ga razpolovimo in polovičke na sredini malce potlačimo.
8. Krompirjeve polovičke napolnimo z nadevom, potresemo s peteršiljem in postrežemo.
Nasvet
Zraven se prileže sveža zelena solata.
Tajča