Ob svetovnem dnevu vegetarijanstva z vami delimo čudovit recept, ki ga je pripravila naša Tajča, vključuje pa zelenjavo, ki je je trenutno v obilju – slastne bučke. Pripravljali bomo bučne čolničke!
Jedi iz bučk so ne samo dobre, so tudi izjemno zdrave, zato je prav, da si jih v obdobju, ko jih je na voljo obilo, zares privoščimo in uživamo v polnih okusih.
Čas priprave in kuhanja: 35 minut
Sestavine (za štiri osebe):
4 bučke (1 na osebo)
3 stroki česna
1 čajna žlička kokosovega olja
1 riževa smetana 250 ml (lahko tudi navadna kisla smetana)
Bučke razpolovimo in jih čimbolj izdolbemo, tako da dobimo čolničke. Izdolbeno maso na drobno narežemo.
V pekač položimo papir za peko, bučke s prsti premažemo z malce oljčnega olja, jih položimo na papir za peko ter pečemo 15 minut pri 175 stopinj
Medtem, ko se bučke pečejo, na kokosovem olju prepražimo strt česen, nato dodamo na drobno narezane bučke (izdolbeno maso). Solimo in dušimo pet minut.
Dodamo surove arašide, ki jih po želji še malce narežemo in dušimo še pet minut.
Na koncu dodamo riževo smetano, zmlete mandlje in vse začimbe
Posebej nastrgamo sir.
Iz pečice vzamemo pekač z rahlo popečenimi bučkami in jih nadevamo. Na koncu potresemo nastrgan sir po vsaki polovički. Pečemo še 15 minut pri 175 stopinj.
Dober tek vam želimo!
Namig: Tajčino knjigo lahko tudi kupite v naši spletni trgovini >>
e-Novice
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih. Ob prijavi na novice, vam podarimo 10 sladkih veganskih receptov.